HR 4 Luik

Golden Earring leden ook deze zomer weer op Haringrock

Haringrock & Friends staat ook deze zomer weer als een huis. Het Haringrockfestival dat op 12 en 13 juli komende zomer op het strand van Katwijk weer wordt opgebouwd. De gelegenheidssamenstelling verrast opnieuw, met grote namen uit de classic rock. Niemand minder dan leden Cesar Zuiderwijk, Rinus Gerritsen zullen ook dit jaar weer samen spelen met onze eigen Katwijkse muzikanten van 80’s rock legend. Ook zijn er internationale namen toegevoegd zoals Marco Mendoza (Whitsnake & Journey) en Kristoffer Sorensen uit Noorwegen.

“We lanceerden dit idee eerder ter ere van het 35-jarig bestaan, en het was bij de muzikanten een enorm succes,” vertelt initiatiefnemer Ton Frissen.

Samen met Katwijker en projectleider Rob Ouwehand brengt hij ook dit jaar weer geweldige muzikanten samen. 

“We geven Katwijkse muzikanten graag het podium, waarbij men vergezeld wordt door bekende gastartiesten uit binnen- en buitenland.” De artiesten spelen mee uit sympathie en goodwill voor het festival. Vertelt de enthousiaste initiatiefnemer van Haringrock

Afgelopen jaar waren het internationale sterren zoals Marco Mendoza (Thin Lizzy, Journey, Whitesnake), Ricky Warwick (Thin Lizzy, BSR), Miquel Montalban (sessiemuzikant van Duran Duran, Rod Steward) en Dilana Smith die meespeelden met Haringrock & Friends. Maar ook Jan Hoving van VandenBerg’s - Moonkings deelde eerder al het podium.

Op zaterdag 13 juli zullen niemand minder dan Cesar Zuiderwijk (Golden Earring, Sloper, The Alligators) en Rinus Gerritsen (Golden Earring, Producer) weer meespelen in het collectief. Samen met Katwijkse muzikanten zullen ze alles spelen van powerballads tot rock en opzwepende knallers. Met een set van classic rocksongs uit de jaren ’70, ’80 en ’90 zal het voor het publiek een heerlijke avond zijn om massaal mee te zingen. Vorig jaar was dit al een doorslaand succes met de Earring leden, en snakte bij alle partijen naar meer. Haringrock sluit dit jaar pas echt af met een Rammstein tribute show en natuurlijk het vuurwerk, dat inmiddels een belangrijke traditie is geworden.

Op vrijdag 12 juli staat onder andere Flemming en Royal Beat geprogrammeerd. Op vrijdag kost een kaartje 18,50 euro. Op zaterdag is het festival weer gratis te bezoeken, maar wil je garant zijn van toegang, koop dan een garantieticket. De tickets zijn te koop op www.haringrock.nl. of via Juwelier Parlevliet in de Badstraat, en Hotel van der Valk Sassenheim-Leiden. Bestel op tijd want vol = vol.

Ook interessantBekijk alles