HR Vrijdag Collage Notxt2

Haringrock maakt spetterend programma bekend

Katwijk. Het oudste festival van Katwijk zal op 12 en 13 juli weer een geweldige muzikale show neerzetten. Dankzij de enorme groep enthousiaste vrijwilligers, de sponsors en wat extra subsidie is het weer gelukt om Haringrock te organiseren en bezoekers bovendien gratis toegang te bieden op zaterdag. Haringrock is trots op het ijzersterk programma van het muzikale weekend.

“We zijn weer blij dat het na veel wikken en wegen toch weer gelukt is” vertelt initiatiefnemer Ton Frissen. “Als semi-gratis festival is het dit jaar wederom een flinke uitdaging geweest, maar het komt er weer. We hebben afgelopen jaar veel geëvalueerd met sponsors, de gemeente Katwijk en met elkaar. We zijn ook nog druk bezig om het reuzenrad weer op het Duinplein te laten verijzen. De bedoeling is dat deze zelfs langer dan een maand kan blijven staan. Dat is goed voor de economie en het toerisme, net als voor ons en andere evenementen om zo extra sponsorbijdragen te kunnen genereren. Dat blijft nog altijd lastig in deze tijd,” aldus Frissen.

Entree

“Er ligt ook nu weer een dijk van een programma. Om dat te realiseren zijn we ook dit jaar genoodzaakt om een entreeprijs te heffen” licht Frissen toe. “Daarom zullen wij op vrijdag een laagdrempelige entreeprijs vragen, waarmee we voor een sterk en mooi programma kunnen zorgen.  Op zaterdag is het festival gratis toegankelijk, in combinatie met de Katwijkse Vrijmarkt. Dit geeft ook de dagjesmensen de kans om het festival te bezoeken met het hele gezin.” Haringrock zal dit jaar dus weer deels een gratis festival zijn. “Dit is onder andere mogelijk dankzij de sympathie van vele artiesten, en de trouwe sponsors. Ook de inzet van het reuzenrad biedt mogelijkheden voor de organisatie om extra exposure aan de sponsors te geven, en daardoor iets extra’s te doen in deze toch al moeilijke tijd. We hebben dit nodig om toch levensvatbaar te blijven en al onze activiteiten te blijven voortzetten.”

Programma

Er staat een ijzersterk programma voor 12 en 13 juli. Op vrijdag zullen bekende namen op het podium staan. Royal Beat sloot vorig jaar af, en kreeg veel lof bij het aanwezige publiek. Daarom komt de coverband terug, voor wie het gemist heeft. Regioband Dominee van Zanten opent het festival op vrijdag. Rijnsburger Bart Heemskerk zal ook van zich laten horen. En Europa’s beste ‘song en look a like’ Bryan Adams-tributeband uit Denemarken is aan het programma toegevoegd. Als klap op de vuurpijl komt niemand minder dan Flemming naar Katwijk. Frissen vertelt: “Na veel pogingen is het dan toch gelukt, en komt hij met een grote show en zijn eigen band naar ons festival op vrijdag 12 juli.“

Op zaterdag 13 juli opent Europa’s beste Michael Jackson-tribute het festival met een bijzondere ‘History’-show. Daarna volgen de bands ‘Electrify’, ‘Dirtbag’ en ‘Support Act’. Ook ‘Haringrock & Friends zal weer een spetterende show geven. Niemand minder dan de beste Rammstein-tributeband uit Tsjechië is de headliner van de avond. Iedereen die de echte Rammstein in juni heeft moeten missen krijgt hiermee een geweldige herkansing. Nooit eerder vond zo’n speciale act in de regio of provincie plaats. Haringrock is de eerste die deze stap zet om een geweldige show met special effects neer te zetten. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Het festival sluit ook dit jaar weer op zaterdag af met een spectaculaire vuurwerkshow.

Café In de Blauwen Bock

Een samenwerking met de organisatie en de Blauwen Bock lag al langer in de lijn der verwachting. Daarom organiseert de Blauwen Bock op donderdag 11 juli op de vooravond van het festivalweekend een gezellige Haringrock pre-party in het Café aan de Badstraat (Centrum). Op zondag 14 juli vindt daar ook een waanzinnige after-party plaats om het weekend spetterend af te sluiten.

Voor beide avonden zijn er inmiddels de artiesten bevestigd. Het beloven twee waanzinnige avonden te worden. Frissen is blij met de samenwerking: “Het is mooie aanvulling voor Haringrock, de toeristen en de weekend bezoekers, we kijken ernaar uit.” Zowel de pre-party als de after-party zijn gratis toegankelijk. 
Festival info

Op vrijdag kost een ticket in de voorverkoop 18,50 euro. Op de dag zelf bij de ingang 22,50 euro (indien nog beschikbaar). Op zaterdag is het festival gratis toegankelijk, maar om zeker te zijn van toegang tot 19:00 kan men voor 10,- euro een garantieticket bestellen. Zo ben je er beide dagen gegarandeerd bij. Het digitale E-ticket is hier verkrijgbaar. De losse tickets zijn lokaal en regionaal te koop via Juwelier Parlevliet in de Badstraat (Centrum) en Hotel van der Valk Sassenheim-Leiden.

Ook interessantBekijk alles