Pressphoto Vandenberg
VANDENBERG
Katwijk aan zee

VANDENBERG bevestigd Haringrock

Mats Leven is de nieuwe leadzanger van VANDENBERG. Het vocale powerhouse werkte eerder met onder andere Yngwie Malmsteen, Candlemass en toerde met het Trans-Siberisch Orkest.

Katwijk. VANDENBERG zal op Haringrock optreden met de nieuwe leadzanger Mats Leven. Adrian Vandenberg en de rest van de band zijn ontzettend trots dat ze een vocalist van wereldklasse hebben kunnen aantrekken. Hij vervangt Ronnie Romero en werkt met de band aan nieuw materiaal, dat op Haringrock wellicht voor het eerst in Nederland te horen zal zijn.

“Ik ben op z’n zachtst gezegd enorm enthousiast dat we met Mats Leven mogen gaan werken,” vertelt Adrian Vandenberg. “Het is een enorm voorrecht om met een vocalist zoals Mats te mogen werken. Hij is van wereldklasse, zeer gepassioneerd en bovendien net zo gemotiveerd en toegewijd als ik. Zijn unieke stem, overtuigende podiumwerk en zeer uitgebreide ervaring maken hem een geweldige man en de perfecte keuze binnen onze band.”

Ook Mats is heel blij met de samenwerking: “Ik vind het geweldig om bij VANDENBERG te komen spelen en een nieuw album met ze op te nemen. Ik ben al fan sinds de jaren ’80, dus het is een enorme eer om binnenkort met mijn Nederlandse vrienden op het podium te staan, onder andere bij Haringrock.”

Leven vervangt Ronnie Romero. Met VANDENBERG zal hij werken aan de opvolging van ‘2020’, het nieuwe album sinds de eerste in 1985. Over het nieuwe materiaal vertelt Adrian: “Mats en ik werken momenteel aan de nummers voor het nieuwe album. We halen het beste uit elkaar naar boven, dus ik ben enorm enthousiast. We halen onze inspiratie uit de beste rockbands uit de jaren ’70 en ’80. Dat betekent dat we werken aan overweldigende stadion-sounds én aan rock-ballads die de gevoelige snaar raken. Na de geweldige ontvangst van ons album ‘2020’ kunnen we niet wachten om over de hele wereld op te treden met onze nieuwe VANDENBERG line-up.” Samen met Mats, Koen en Randy is Adrian er helemaal klaar voor.

VANDENBERG is een band met een roemrijk verleden. De band staat onder leiding van gitarist Adrian Vandenberg. In de jaren ’80 lanceerde de band drie succesvolle albums, te weten in 1982 met de VS-hit ‘Burning Heart’, ‘Heading for a Storm’ in 1983 en ‘Alibi’ in 1985. De band toerde in de VS, Japan en in Europa en speelde met Ozzy Osbourne, KISS, Rush, Scorpions, Michael Schenker en anderen. Daarna speelde de gitarist 13 jaar met Whitesnake tijdens hun hoogtijdagen en werkte hij aan de nummer 1-hit ‘Here I Go Again’. Bovendien speelde hij samen met Steve Vai en was hij onderdeel van Manic Eden en meer recent Vandenberg’s Moonkings.

Samen met Adrian Vandenberg en Mats Leven bestaat VANDENBERG uit bassist Randy van der Elsen (van NWOBHM heroes Tank) en drummer Koen Herfst (Bobby Kimball, Epica en Doro).

Vandenberg besluit: “Ik geloof dat we een vibe hebben die geweldig past in de huidige snelle wereld. We zijn niet zomaar een nostalgische band, die wil nadoen wat er jaren geleden werkte. We zijn een totaal nieuwe act met een naam vol rijke historie. Ik zou niet blijer kunnen zijn dan met hoe het nu allemaal gaat.”

Over Haringrock

Haringrock is een jaarlijks twee daags festival op het strand van Katwijk. Het festival biedt alleen toegang middels de Katwijkpas. Voor meer informatie kijk dan op www.katwijkpas.nl en www.haringrock.nl. Wees er snel bij want vol = vol

Ook interessantBekijk alles