Flowerparade 2022
Corso
Katwijk aan zee

Rockfestival zet de bloemetjes buiten

CASA CARA LAAT
HARINGROCK RIJDEN

Katwijk en Rijnsburg. Zaterdag 13 augustus rijdt de Haringrock-praalwagen met een gigantische bloemen-gitaar mee tijdens de Flower Parade door Katwijk en Rijnsburg. Het was lang onzeker of dit zou lukken. Dankzij de hoofdsponsor Casa Cara uit Katwijk kunnen bezoekers in de dorpskernen toch genieten van een rijdend kijk- en luisterspektakel.

“De praalwagen zal met de kleuren zwart wit en rood de look en feel en de herkenbaarheid hebben van het Haringrock-festival. En uiteraard zullen de artiesten ook niet ontbreken,” verklapt Haringrock-initiatiefnemer Frissen.

De gigantische gitaar kan de praalwagen weleens de eyecatcher van het corso maken. Bovendien werken diverse artiesten belangeloos mee aan het spektakel, om zowel de Flower Parade als Haringrock stevig op de kaart te zetten.

Frissen noemt het een uitdaging voor Joravision, een primeur voor Haringrock en een aanwinst voor de Flower Parade Rijnsburg die met het festival een niet-voor-de-hand-liggende deelnemer heeft mogen verwelkomen. De organisatie van Haringrock is dan ook zichtbaar blij met deze samenwerking, en de mogelijkheid die o.a. de Casa Cara daarvoor biedt.

Op 9 en 10 juli vond na twee jaar afwezigheid opnieuw het Haringrock-festival plaats op het strand van Katwijk. Het mooie programma bracht helaas niet de gewenste bezoekersaantallen op de been. De economische situatie en coronaperikelen bleken nog een groot effect te hebben. Het festival stond weer als een huis, dankzij het programma dat van hoge kwaliteit was. Het was lang onzeker of Haringrock mee zou kunnen rijden tijdens het corso. Dankzij de inzet van de Casa Cara en andere sponsors is dat toch gelukt en kan het publiek in de dorpskernen van de geweldige praalwagen genieten.

De Flower Parade rijdt dit jaar op zaterdag 13 augustus. Voor wie niet kan wachten: bezoek de Flower Parade Show op 12 augustus in Bloemenveiling Royal FloraHolland Rijnsburg. Vanaf 16.00 uur, en de toegang is gratis. Voor meer informatie, bezoek de website www.rijnsburgscorso.nl.

Ook interessantBekijk alles