Reuzenrad

Reuzenrad deze zomer langer in Katwijk

Katwijk. Tijdens het Haringrock-weekend in juli zal het reuzenrad opnieuw de enorme blikvanger op de boulevard zijn. Sterker nog, het reuzenrad zal er niet alleen tijdens twee dagen Haringrock staan. Het reuzenrad staat er een maand lang. Vanwege het enorme succes afgelopen jaar is besloten om de 32-meter hoge attractie de hele maand te laten staan.

Het reuzenrad is bijna drie keer hoger dan de vuurtoren op het Vuurbaakplein. “Afgelopen jaar bleek het reuzenrad een geweldige attractie, zowel voor toeristen als Katwijkers. Ook lokale ondernemers waren er enorm enthousiast over,” licht initiatiefnemer Ton Frissen toe. Het reuzenrad wordt tevens uitgelicht in de kleuren van Haringrock.

“Dat het reuzenrad er weer komt, en bovendien veel langer, is een verdienste van de familie Lamberink, de gemeente Katwijk en strandpaviljoen Willy Zuid,” vertelt Frissen. “De familie bouwt wereldwijd aan attracties zoals deze, dus het is voor ons een enorme eer dat we daar in Katwijk met z’n allen van mogen genieten.”

Vorig jaar maakte onder andere het DUNAatelier gebruik van het reuzenrad. Ze organiseerden ‘Katwijk in vogelvlucht’, tijdens hun jaarlijkse evenement ‘Schilderen aan zee’. Het resultaat was een mooie zomerexpositie vanuit de lucht geschilderd. Ook de Farélschool gebruikte het reuzenrad, om de laatste schooldag op een leuke manier af te sluiten. Maar liefst 120 schoolkinderen maakten een rondje in het rad en begonnen zo hun vakantie.

Frissen is trots op de nieuwe samenwerking voor dit jaar. “Door samen te werken is er heel veel mogelijk. We zijn heel blij met de inzet van zowel de gemeente, het strandpaviljoen als natuurlijk de bouwers van dit geweldige reuzenrad,” vertelt hij. “Katwijk heeft er hiermee komende zomer een geweldige attractie bij.”

Het reuzenrad op de boulevard van Katwijk zal vanaf 6 juli tot en met 30 juli dagelijks open zijn voor het publiek. Ook is er aan de rolstoeltoegankelijk bezoekers gedacht, zo word er een speciale gondel ingezet voor bezoekers met een beperking.

Wilt u zich ook graag verbinden aan ons evenement op de mooiste plek van Katwijk? Neem dan gerust contact met ons op via info@haringrock.nl.

Ook interessantBekijk alles