Haringrock Eneco Duurzaam
Stem je ook mee?
Katwijk aan zee

Stem nu mee! Op naar 100% duurzame energie voor Haringrock

Tijdens Haringrock, het oudste festival van Katwijk, krijgen Katwijkse bands een podium. Ook is het een belangrijke plek voor startende ondernemers en jaagt het zowel het toerisme als de economie in het dorp aan. Hoogste tijd voor 100% duurzame en groene energie tijdens dit tweedaagse festival.

Breng je stem uit!

Samen voor een goed doel

Zowel inwoners als de Katwijkse politiek en de Katwijkse Ondernemersvereniging omarmen dit gratis toegankelijke festival. En onze 87 vrijwilligers zetten zich er met hart en ziel voor in. Samen met de ondernemersvereniging en de Rabobank Leiden-Katwijk organiseren we sinds enkele jaren het Ondernemersplein. Dat is van belangrijke maatschappelijke waarde voor het dorp. Met alle gebundelde krachten steunen we jaarlijks ook een goed doel. Dit jaar is dat de Katwijkse Ziekte (Vereniging HCHWA-D).

Toegankelijk voor iedereen

Haringrock vindt al 35 jaar plaats en staat bekend als een festival dat doorlopend werkt aan vernieuwing. Het is de enige manier om het festival gratis toegankelijk te houden. En zoveel mogelijk mensen te laten genieten van muziek en onze prachtige kust. Met lokale sponsors en de inzet van onze vrijwilligers zijn we al meer dan drie decennia gastvrij, laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

Stem op ons

Na met hulp van het Eneco Luchterduinenfonds het wegwerpplastic in de ban te hebben gedaan willen we nu ook vaarwel zeggen tegen onze dieselaggregaten. We zijn het oudste kustfestival van Nederland, dus daar past een 100% duurzame en groene energievoorziening bij. Met hulp van het fonds willen we mobiele zonne-aggregaten huren, waarmee we het festival met 100% duurzame energie kunnen organiseren.

Eneco Luchterduinen Fonds

Het Eneco Luchterduinen Fonds helpt mee aan het verduurzamen van het kustgebied van de gemeenten Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal en Katwijk. Het fonds wil de kustbeleving voor bewoners en toeristen op een duurzame manier versterken. Daarom organiseren we iedere twee jaar een verkiezing voor duurzame projecten van bewoners en ondernemers uit de buurt. De winnaars ontvangen een bijdrage uit het Eneco Luchterduinen Fonds op basis van de fondscriteria.

stem nu!

Lees meer over het Eneco Luchterduinen Fonds

Ook interessantBekijk alles