35 Lokale Ondernemers Katwijkpas

Meer dan 35 lokale ondernemers sluiten zich aan bij Katwijkpas

De nieuwe Katwijkpas is populair bij lokale ondernemers. Zij sluiten zich graag aan bij het initiatief voor meer lokale bestedingen dankzij voordelen voor klanten.

Katwijk. De Katwijkpas is succesvol gelanceerd. De voordeelpas voor Katwijkers verbindt inwoners met lokale ondernemers. Voordeel bij winkels, horeca, verenigingen en tijdens evenementen moet lokale bestedingen stimuleren. Meer dan 35 lokale ondernemers hebben zich al aangesloten, waarmee het initiatief sinds de lancering een groot succes is.

De Katwijkpas is een initiatief van de organisatie van Haringrock. Het oudste kustfestival van Katwijk zal dit jaar na 2 jaar afwezigheid weer plaatsvinden op de boulevard en het strand van Katwijk. Op 8 en 9 juli treden aansprekende namen op, vindt de vrijmarkt weer plaats, staat er een gigantisch reuzenrad en kunnen ondernemers netwerken op het Ondernemersplein. Maar nieuw zal zijn de Ibiza markt en Hudson Live! wat plaats zal vinden op donderdag 7 juli.

“We hebben door de coronaperiode twee bijzonder zware jaren achter de rug,” vertelt initiatiefnemer Ton Frissen. “We zijn een gratis festival, dat sterk afhankelijk is van sponsorbijdragen. Veel van onze trouwe sponsors blijven graag aanhaken, maar sommige hebben door de coronacrisis minder budget beschikbaar dan voorheen. Met alleen hun bijdragen komt de financiering helaas niet rond.”

Het festival stoppen of simpelweg entree vragen is voor Frissen geen optie. “We zijn een gratis festival om Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg op de kaart te zetten. Het gaat om een geweldig evenement voor de inwoners en net zo goed om verbinding voor lokale ondernemers, het toerisme en de economie. Daarom hebben we besloten het anders aan te pakken.”

Samen met Groupcard werd de Katwijkpas ontwikkeld. “Het is een voordeelpas voor inwoners. De opbrengst van de pas komt direct ten goede aan Haringrock, zodat het festival dit jaar door kan gaan. “In ruil daarvoor krijgen pashouders het recht om hun gratis toegang te claimen. Lokale ondernemers die deelnemen bieden voordelen. Daarmee verleiden ze pashouders om lokaal te besteden. Dit verhoogt de lokale omzet, zodat uiteindelijk zowel inwoners, ondernemers én Haringrock winnen: dat is win-win-win,” besluit Frissen.

Kijk op www.katwijkpas.nl voor meer informatie of om je aan te melden als sponsor.

Ook interessantBekijk alles