Vrijmarkt (1)

Katwijkse Vrijmarkt volledig volgeboekt

Katwijk. Het draait om passie voor muziek, verbondenheid en zowel Katwijk als de Katwijkers.  Met die visie is het de organisatie van de Katwijkse vrijmarkt gelukt om de markt naar een landelijk niveau te tillen.  Het voor het grootste gedeelte uit vrijwilligers bestaande markt comité geeft aan dat de markt volledig –en al vroegtijdig- is volgeboekt.

Er zijn de afgelopen tijd vele landelijke aanmeldingen binnen gekomen van standhouders die graag mee willen doen aan de Katwijkse Vrijmarkt (Visserijdagen nieuwe stijl). Daarmee is de markt in één klap de grootste vrijmarkt van de Bollenstreek. Het Vrijmarkt-comité is daar trots op, omdat de markt niet eerder zo groot van opzet was. De markt zal uitgestald worden op een groot deel van de boulevard. Een deel daarvan zal zelfs aan beide kanten voorzien zijn van kramen.

Op het Duinplein zal het 32 meter hoge Reuzenrad draaien, dat zelfs blijft staan tot eind juli. Het is een mooie eye catcher waar weer vele toeristen en Katwijkers van zullen genieten. Ook de visserijambachten en de Tonnenpoort zullen een prominente verbinding krijgen, en een nog sterkere uitstraling vormen voor Katwijk als vissersdorp. Op die manier krijgt ook de visserijcultuur in het dorp  tijdens het Haringrock-weekend veel aandacht.

Nieuw is de toevoeging van een “American Saturday”. De grote bekende USA-trucks stonden al eens op de markt te pronken. Dit jaar komen daar speciaal gebouwde Harley Davidson-motoren bij.

Er valt daarmee van alles te beleven op de Katwijkse vrijmarkt, voor jong en oud.

Dat alle zeilen ondertussen worden bijgezet is in dit geval geen loos visserslatijn. Het regionaal en zelfs nationale en internationaal bekende en geliefde festival Haringrock heeft met nogal wat tegenslag te maken gehad vorig jaar. Maar de organisatie wist zich toch staande te houden, dit met als doel om Katwijk, de economie, en het toerisme een mooie beleving te kunnen blijven bieden.

Het moet vooral een feest zijn voor iedereen, dat ondertussen ook landelijk de aandacht trekt. Het wordt weer iets unieks voor Katwijk, waar een grote groep vrijwilligers zich voor heeft ingezet. Het enige wat nu nog tegen kan zitten is het weer.

Tot nu toe zijn de weergoden ons altijd goed gezind geweest. “Ieder jaar hebben wij nu al van een mooi evenement en uitermate goede weersomstandigheden mogen genieten. Wat ieder jaar resulteerde in veel bezoekers,“ aldus het Vrijmarkt-comité .

De markt vindt plaats op zaterdag 8 juli van 10:00 tot 17:00 op de boulevard van Katwijk. Het Haringrock-festival vindt plaats op vrijdag 7 juli (ticket verplicht) en zaterdag 8 juli (gratis).

Ook interessantBekijk alles