Vrijmarkt 3

Katwijkse Vrijmarkt op de valreep in het winkelhart

Katwijk. De Katwijkse Vrijmarkt zal ook dit jaar weer plaatsvinden, op zaterdag 13 juli. De belangrijke publiekstrekker voor de zomermaanden bleek vorige week helemaal volgeboekt. De organisatie was rond, voor het gedeelte op de boulevard. Enigszins verrassend deed Winkelhart Zeezijde een oproep aan Stichting Haringrock om de vrijmarkt dit jaar weer samen te organiseren, en óók het winkelhart tijdens het evenement te laten bruisen in Katwijk.

Ton Frissen is initiatiefnemer en vertegenwoordigt de vrijwilligers van het vrijmarkt-comité. Hij vertelt: “Ik ben blij dat de winkeliersvereniging contact heeft gezocht, en dat we hierover in gesprek zijn geweest. Het wordt wel snel schakelen om alles voor elkaar te krijgen, maar samen moet dat lukken.” De vrijmarkt is een belangrijk evenement voor de gemeente Katwijk, zowel voor het toerisme als de economie. “De enorme belangstelling en dat we vroeg zijn volgeboekt bewijzen dat,” licht Frissen toe.

Stichting Haringrock, en Winkelhart Zeezijde zullen het evenement dit jaar gezamenlijk organiseren, en daarna weer evalueren. “Daarnaast ligt er een taak voor het gemeentebestuur,” zegt Frissen. “We verwachten van hen een goed evenementen- en subsidiebeleid, dat past bij de maatschappelijke organisaties van deze tijd.” Er is behoefte aan een toekomstbestendig beleid, om Katwijk als (familie)badplaats te blijven ontwikkelen. “Alleen zo kunnen we Katwijk gezamenlijk op de kaart blijven zetten,” besluit de initiatiefnemer.

Door deze positieve ontwikkeling, is er dus weer ruimte om aan te melden voor een stand of kraamplaats. Dit kan via www.haringrock.nl/markt De Katwijkse Vrijmarkt vindt plaats op zaterdag 13 juli van 10.00 tot 17.00 uur op de Katwijkse boulevard en in het winkelhart van Katwijk.

Ook interessantBekijk alles