Rachel Presentatrice

Katwijkse Rachel mag Haringrock presenteren

Passie voor muziek, verbondenheid met Katwijk, de Katwijkers en de visie om het oudste lokale festival ook nu weer nationaal onder de aandacht te brengen gaat weer lukken. Het voor het grootste gedeelte uit vrijwilligers bestaande organisatieteam van Haringrock zet op dit moment alle zeilen bij om het geliefde en stevig neergezette muziekfestival niet alleen voor de muziekliefhebber verder te ontwikkelen, maar ook voor Katwijkse ondernemers een platform te willen zijn. Zo blijkt maar weer eens dat Haringrock na 14 inschrijvingen van Katwijkers die graag op het grote podium willen staan nog erg populaire is. Na een oproep via facebook kwamen de eerste aanmeldingen al gauw binnen. Doormiddel van het insturen van een foto - en een motivatie bericht- werd er door de organisatie een keuze gemaakt. De aanmelding van Rachel van der Werken sprong er al gauw uit.

WIE IS RACHEL?

Rachel van der Werken is 34 jaar en geboren en getogen in Katwijk aan Zee. Daarbij is ze te trotse moeder van Sven (8) en Evi (6). Na een studie in Utrecht; Vormgever Reclame, Presentatie en Communicatie, heeft ze 5 jaar gewerkt als Visual Merchandiser voor diverse merken. Omdat ze wat dichter bij huis wilde werken in verband met de kinderen is ze gaan werken in de horeca. Toen haar passie en enthousiasme steeds verder groeiden voor dit bijzondere werk, ontstond het idee voor een eigen horeca zaak.

Sinds 2016 is ze de trotse eigenaresse van Espressobar Goud aan de Voorstraat in Katwijk. Voor veel vaste gasten een tweede huiskamer en dé plek voor een goede kop koffie met wat lekkers of een heerlijke lunch. Iedere dag luistert ze naar muziek, en vind het leuk om daarmee de juiste sfeer in haar eigen zaak te creëren. Natuurlijk hoort Rock daar ook bij, en in haar vrije tijd gaat ze dan ook graag uit om een stevige avond te dansen met vrienden!

Toen ik hoorde dat ik werd gekozen om Haringrock 2018 te presenteren, was ik erg verrast maar direct enthousiast! Wat een eer om als (startende) Katwijkse ondernemer deel uit te maken van dit mooie Katwijkse evenement, en zo eens de kans te krijgen om uit mijn dagelijkse comfort zone te stappen!

Ik krijg hiermee de kans om mezelf van een hele andere kant te laten zien. Op dit moment ben ik volop bezig met nieuwe toekomstplannen voor Goud! Deze kans is natuurlijk ook mooi meegenomen en zorgt ervoor dat ik mezelf weer genoeg kan uitdagen, want dat heb je nodig om steeds weer vernieuwend en verrassend te kunnen zijn in dit vak. Aldus: Rachel

Vorig jaar ontving Ton Frissen uit handen van het D.F.E Meerburg bestuur een geldprijs wat staat voor het stimuleren van personen of organisatie die iets betekenen voor Cultuur, handel en industrie van de gemeente Katwijk. Frissen: 'we werken er dan ook elke keer weer keihard aan om samen met de gemeente Katwijk en ondernemers uit onze gemeente een mooi evenement neer te zetten. Dit zal Katwijk weer landelijk op de kaart gaan zetten. 'Katwijk heeft veel te bieden als gastvrije badplaats. Naast duin en strand met aansluitend een prachtig centrum wordt Katwijk ook op de kaart gezet door verschillende evenementen zoals de Katwijkse vrijmarkt en het Ondernemersplein, met aaneensluitend Haringrock. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli staat Katwijk dan ook weer even groot op de kaart. Voor meer informatie kunt u terecht op www.haringrock.nl

Ook interessantBekijk alles