Reuzenrad Katwijk
Uitzicht
Katwijk aan zee

Katwijk krijgt reuzenrad op Boulevard

Tijdens het Haringrock weekend in juli zal Katwijk een enorme blikvanger rijker zijn. Op de boulevard komt dan van donderdag 7 juli t/m zaterdag 9 juli een immens groot reuzenrad te staan. Eentje van maar liefst 32 meter hoog! Om even te schetsen: dat is bijna drie keer zo hoog als de vuurtoren op het Vuurbaakplein.

Het reuzenrad is gelinkt aan het 35-jarig jubileum van Haringrock en verrijst 200 meter zuidelijker daarvan op de boulevard ter hoogte van restaurant Hudson.

Een pracht van een attractie die goed in de smaak zal vallen bij zowel de toeristen als de Katwijkers die 3 aaneengesloten dagen extra vertier hebben op de boulevard en aan het strand.
Eerst met een groots opgezette Ibiza markt en het Hudson Live! concert op donderdag 7 juli en vervolgens met twee dagen Haringrock en de Katwijkse Vrijmarkt op 8 en 9 juli. Het reuzenrad zal tijdens die drie dagen open zijn voor publiek.

“Het rad wordt speciaal in de Haringrockkleuren uitgelicht ”, licht initiatiefnemer Ton Frissen toe. De creatieve ondernemer probeert telkens innovatief te zijn en heeft een neus voor leuke, ongewone dingen. ”Dat het reuzenrad er gaat komen, is echter ook een compliment naar de Familie Lamberink, Gemeente Katwijk en Strandpaviljoen Het Wantveld”, zegt Frissen er meteen bij. De Familie Lamberink is de bouwer, en zijn wereldwijd bekend met hun zelf gebouwde reuzenraden.

Frissen heeft weliswaar alles in het werk gesteld maar kan dit soort zaken niet in zijn eentje voor elkaar krijgen en is blij met de soepele samenwerking van alle partijen. “Door met elkaar samen te werken, zijn er veel dingen mogelijk”, zegt hij resoluut.

Wilt u zich ook graag verbinden aan het 3-daagse evenement op de mooiste plek van Katwijk? Neem dan gerust contact op via info@haringrock.nl. Aanmelden voor de Katwijkse Vrijmarkt of de Ibiza Markt kan nog via www.haringrock.nl/markt

Wilt u graag naar Hudson Live! of naar het haringrockfestival ? Kijk dan op www.katwijkpas.nl en garandeer jezelf van een plek tijdens een gezellig muziekprogramma aan de kust.

 

Ook interessantBekijk alles