Katwijk Krijgt Reuzenrad

Katwijk krijgt reuzenrad op boulevard

Tijdens het Haringrock weekend in juli zal Katwijk een enorme blikvanger rijker zijn. Op de boulevard komt dan van donderdag 9 juli t/m zaterdag 11 juli een immens groot reuzenrad te staan. Eentje van maar liefst 32 meter hoog! Om even te schetsen: dat is bijna drie keer zo hoog als de vuurtoren op het Vuurbaakplein.

Het reuzenrad is gelinkt aan het 35-jarig jubileum van Haringrock en verrijst 200 meter zuidelijker daarvan op de boulevard ter hoogte van restaurant Hudson.

Een pracht van een attractie die goed in de smaak zal vallen bij zowel de toeristen als de Katwijkers die 3 aaneengesloten dagen extra vertier hebben op de boulevard en aan het strand.

Eerst met een groots opgezette Ibiza markt en vervolgens met twee dagen Haringrock en de Katwijkse Vrijmarkt. Het reuzenrad zal tijdens die drie dagen open zijn voor publiek.

“Het rad wordt in de Haringrockkleuren uitgelicht en is bovendien rolstoel-vriendelijk”, licht initiatiefnemer Ton Frissen toe. De creatieve ondernemer probeert telkens innovatief te zijn en heeft een neus voor leuke, ongewone dingen. ”Dat het reuzenrad er gaat komen, is echter een compliment naar de Familie Lamberink, Gemeente Katwijk, Restaurant Hudson en nog wat deelnemende partijen”, zegt Frissen er meteen bij. De Familie Lamberink is de bouwer, en zijn wereldwijd bekend met hun zelf gebouwde reuzenraden.

Frissen heeft weliswaar alles in het werk gesteld maar kan dit soort zaken niet in zijn eentje voor elkaar krijgen en is blij met de soepele samenwerking van alle partijen. “Door met elkaar samen te werken, zijn er veel dingen mogelijk”, zegt hij resoluut.

Wilt u zich ook graag verbinden aan het 3-daagse evenement op de mooiste plek van Katwijk? Neem dan gerust contact op via info@haringrock.nl.

Aanmelden voor de Katwijkse Vrijmarkt of de Ibiza Markt kan via www.haringrock.nl/markt

Wilt u als ondernemer deelnemen aan het “Ondernemersplein” op zaterdag 11 juli, neem dan contact op via ton@haringrock.nl

Ook interessantBekijk alles