MG 2459
Alternative
Katwijk aan zee

Haringrock start loyaliteitspas als entree voor september editie

Katwijk: Het oudste festival van Katwijk zal op 17 en 18 september onverwacht toch een alternatieve editie organiseren. Het kustfestival verhuist daarvoor eenmalig naar Tripodia in Katwijk. De openluchtedities en de Katwijkse vrijmarkt van 2020 en 2021 heeft de organisatie vanwege de coronaregels en veiligheid van bezoekers helaas moeten annuleren. In Tripodia krijgt het oudste en grootste strandfestival van Katwijk in september toch een mooi alternatief.

“Het valt ons zwaar, we krijgen geen steun van de overheid.” vertelt initiatiefnemer Ton Frissen. “Als gratis festival komen we niet in aanmerking voor de garantiesubsidie voor evenementen. We doen iets goeds voor het toerisme en de economie en zijn belangrijk voor ons dorp, maar de overheid komt ons niet tegemoet. Als vrijwilligersorganisatie moeten we het daarom zelf doen,” aldus Frissen.

Haringrock rekent op de gemeente als mede belanghebbende van dit soort evenementen om de nek uit te steken voor Katwijk. “Hopelijk komen zij voor ons met een goed financieel plan om straks weer op te kunnen starten. Veel sponsors uit de horeca en retail vallen begrijpelijk wijs af, deze ondernemers hebben het zwaar, en denken nu aan andere dingen dan sponsorgeld,” licht Frissen toe. Hij heeft begrip voor hun situatie, al heeft hij deze ondernemers wel nodig om Haringrock samen met de vrijwilligers weer te organiseren.

Alternatief Haringrock in Tripodia

Toch laat Frissen het er niet bij zitten, hij denkt graag in oplossingen. Er komt een alternatief en kleinschaliger evenement in het najaar. “We zijn bezig om Haringrock als alternatief terug te brengen naar zalencentrum Tripodia, de plek waar het in 1984 allemaal is begonnen. Kleiner van opzet, maar met de sfeer en uitstraling zoals bezoekers dat van ons gewend zijn. Omdat we in de geest van Haringrock liever geen toegangskaarten verkopen, hebben we besloten om hier dit jaar de Prioriteitspas voor in te zetten.”

Alleen bezoekers met de Prioriteitspas kunnen deze avonden bezoeken. De pas kost 20 euro en biedt toegang tot twee avonden Haringrock. Dat is bovendien niet alles. De Prioriteitspas biedt bovendien mooie kortingen bij diverse horecagelegenheden en andere aangesloten ondernemers. De pas levert voordeel op en helpt tegelijkertijd ondernemers te steunen in deze moeilijke tijd. De pas blijft geldig tot einde van het jaar. “We rekenen op maximaal 600 bezoekers per avond, uiteraard op voorwaarde dat de anderhalvemeter-maatregel dan niet meer geldt. Ik gun al die mensen van harte dat ze straks weer normaal kunnen genieten van mooie muziek en de beleving van ons evenement,” besluit Frissen. De pas is exclusief en alleen te bestellen via de website. Op=op!

Bestel hier je prioriteitspas Meer informatie

Ook interessantBekijk alles