Haringrockzaterdagjl2017 (24)
Haringrock presenteert festivalmaatregelen tegen verspreiding corona
Katwijk aan zee

Haringrock presenteert festivalmaatregelen tegen verspreiding corona

Gratis openlucht- en kustfestival Haringrock presenteert 5 maatregelen om in coronatijd veilig evenementen te bezoeken.

Katwijk. De coronacrisis vraagt om ingrijpende maatregelen, waardoor met name evenementen een onzekere toekomst tegemoet gaan. De organisatie van Haringrock presenteert 5 maatregelen om zonder het anderhalve meter-beleid toch veilige evenementen te organiseren. Bezoekers worden gecontroleerd op koorts, desinfecteren hun handen en kunnen mondkapjes dragen. Medewerkers dragen handschoenen en alle betalingen zijn contactloos mogelijk. De maatregelen zijn inmiddels ook aan de gemeente voorgelegd.

“We willen graag meedenken met onze overheden. Om ons voor te bereiden op veilige evenementen in coronatijd, zodra de landelijke overheid dat weer toestaat. Met aangepaste maatregelen, om bezoekers de ervaring te bieden die ze verwachten en de evenementen weer duurzaam te kunnen organiseren”, aldus Ton Frissen, initiatiefnemer van Haringrock.

Met 5 maatregelen moet het zodra de overheid dit toestaat weer mogelijk zijn om zowel Haringrock als andere (indoor)evenementen te organiseren:

 • Controle op koorts
  Medewerkers van de beveiliging gebruiken CE-gekeurde en gekalibreerde infrarood voorhoofdthermometers om bezoekers te controleren op koorts. Zodra de thermometer koorts detecteert wordt de bezoeker de toegang geweigerd.
 • Handen desinfecteren
  Medewerkers van de beveiliging zien erop toe dat iedere bezoeker de handen desinfecteert met handalcohol. Dit geldt ook voor bezoekers die tijdelijk naar buiten gaan om bijvoorbeeld te roken en daarna weer naar binnen willen.
 • Mondkapjes voor bezoekers
  Bezoekers kunnen gratis gebruik maken van een CE-gekeurd mondkapje. Er geldt geen verplichting, maar het biedt meer veiligheid voor wie daar behoefte aan heeft.
 • Handschoenen voor medewerkers
  Alle medewerkers dragen latex handschoenen. Het gaat bijvoorbeeld om de beveiligers, het barpersoneel, technici, kassamedewerkers en toezichthouders.
 • Contactloos betalen
  Elk evenement biedt de mogelijkheid tot contactloos betalen. Dit geldt voor de entree en muntverkoop. Voor Haringrock is een samenwerking opgezet met PIEKUNIE. PIEK maakt het bezoekers makkelijk om contactloos te betalen met hun mobiele telefoon. Meer informatie: https://piek.app.

Over Haringrock

Haringrock is een jaarlijks festival op het strand van Katwijk. Het festival is gratis toegankelijk, net als de vrijmarkt en het ondernemersplein. Op dit moment is de organisatie druk bezig om een groot “Haringrock ondernemersfeest” op te zetten, met als doel om het platform en netwerk van Haringrock uit te kunnen breiden. Op deze avond zullen bekende artiesten hun opwachting maken. o.a. heeft de organisatie de bekende zanger Tino Martin hiervoor gevraagd. Sponsors en vele andere ondernemers krijgen hier later dit jaar nog bericht over.

Ook interessantBekijk alles