Haringrock vanuit de lucht

Haringrock ook in 2021 geannuleerd: ‘Ons muzikale hart huilt’

Het coronavirus (COVID-19) heeft Nederland en de wereld nog steeds in z’n greep. En zo ook Haringrock. Ondanks alle inzet van de vrijwilligers vindt er ook dit jaar geen Haringrockfestival plaats in de openlucht. De jubileumeditie zou in 2020 al plaatsvinden, maar initiatiefnemer Ton Frissen trok er al vroegtijdig de stekker eruit. Het bleek een verstandige beslissing, al viel die zwaar. Het plan was om met het Katwijks kustfestival in 2021 groots terug te komen en Katwijk een weekend lang op haar grondvesten doen laten trillen. Helaas zitten we nog steeds in dezelfde slechte film, waardoor Haringrock ook dit jaar niet door kan gaan.

“We zouden Haringrock deze zomer heel graag organiseren, zowel voor het publiek als om de getroffen sponsors en andere ondernemers een economische en feestelijke boost te kunnen geven,” vertelt initiatiefnemer Ton Frissen. “Toch heb ik besloten om het dit jaar opnieuw niet door te laten gaan. Het zit er helaas niet in. Ons muzikale en ondernemende hart huilt, maar we staan met onze rug tegen de muur.” Haringrock gaat door alle maatregelen nog altijd een onzekere tijd tegemoet. Zowel op het gebied van veiligheid als ook financieel zijn de risico’s voor het gratis kustfestival te groot.

De veiligheid en gezondheid van bezoekers, vrijwilligers en sponsors hebben de hoogste prioriteit. “Die kunnen wij dit jaar helaas nog niet garanderen. Bovendien zijn we afhankelijk van onze enorme groep betrokken sponsors. Bij een groot aantal zijn het nog steeds zeer onzekere tijden,  waardoor het niet zeker is of ze Haringrock ook dit jaar weer een warm hart kunnen toedragen.”

Tripodia

Een alternatieve datum als openluchtfestival is helaas geen optie, bijvoorbeeld omdat de (internationale) artiesten die zouden optreden niet zomaar op een ander moment weer beschikbaar zijn.

“We zijn nu druk bezig om op 17 & 18 september Haringrock als vanouds terug te brengen in Tripodia. Natuurlijk met de beleving en de sfeer die je van ons kent als openluchtfestival, maar dan twee avonden in het klein, maar niet minder boeiend. Dit jaar nog met Katwijkse artiesten en de wat bekendere bands. Volgende jaren de wintereditie met alleen de Katwijkse bands en artiesten. Het was al ons plan om dit ieder jaar weer te brengen zoals dat vroeger ook het geval was. Natuurlijk blijft het openluchtfestival van Haringrock en de Katwijkse vrijmarkt bestaan, en we gaan er ook komend jaar natuurlijk weer alles aan doen om Haringrock in 2022 groots te organiseren op de Katwijkse boulevard Aldus: Frissen.”

Over Haringrock

Haringrock is een jaarlijks festival op het strand van Katwijk. Het festival is gratis toegankelijk, net als de vrijmarkt en het ondernemersplein.

Ook interessantBekijk alles