haringrock publiek
Supportpas
Katwijk aan zee

Haringrock lanceert Supportpas

Haringrock lanceert op 1 december de Supportpas. Met de pas kan het festival zowel het 35-jarig jubileum als een Oud & Nieuw-evenement organiseren.

Katwijk. Haringrock heeft twee bijzonder zware jaren achter de rug. Zowel in 2020 als in 2021 konden de edities van het oudste kustfestival van Nederland niet doorgaan. Met de lancering van de Supportpas op 1 december ligt er een nieuw plan op tafel om volgend jaar alsnog het 35-jarig jubileum te vieren, net als een Oud & Nieuw-evenement dit jaar.

“De coronacrisis hakt er voor ons dubbel zo hard in,” vertelt initiatiefnemer Ton Frissen. “We zijn een gratis festival, dus vallen buiten de boot en krijgen geen enkele vergoeding of garantie van de overheid. Aan de andere kant moeten we wél verplicht kosten maken om bezoekers te registreren en extra veiligheidsmaatregelen te nemen.” Toch zit hij niet bij de pakken neer. “We lanceren de Supportpas, om het in ieder geval komend jaar over een andere boeg te gooien.”

Haringrock is altijd een festival geweest voor en door Katwijkers, voor bezoekers uit heel het land en met name voor en door de lokale en regionale ondernemers. Zij droegen het festival, met hun sponsoring. “Veel sponsors hebben het zelf heel zwaar. We kunnen geen beroep op ze doen, en zouden dat eigenlijk niet eens willen,” licht Frissen toe. Daarom moest er een alternatief komen.

Haringrock Supportpas

Dat alternatief is de Haringrock Supportpas. “We bieden fans de kans om ons te steunen. En daar doen we natuurlijk zoveel mogelijk voor terug. De Supportpas levert voordelen op bij lokale winkeliers en bedrijven. Pashouders krijgen korting bij bijvoorbeeld restaurants en winkels.” Dat steunt de lokale ondernemers, omdat daar meer mensen op af zullen komen.

Frissen vervolgt: “Daarnaast krijgen pashouders voorrang om hun gratis toegangskaart voor Haringrock te claimen en krijgen zij op vertoon van hun pas tijdens het evenement op 31 december exclusief toegang om tot vooraan het podium op het evenementenplein te komen.” Supporters van het festival die graag de lokale ondernemers een hart onder de riem steken kunnen voor €50 een jaar lang gebruik maken van alle voordelen van de Haringrock Supportpas.

Naast de Supportpas komen er een Haringrock Voordeelpas (€20) en een Haringrock Businesspas (€300). “De Voordeelpas biedt alle kortingen en voordelen bij lokale winkeliers en bedrijven, maar niet de voorrang om eerder gratis kaarten voor Haringrock te claimen,” vertelt Frissen. “De Businesspas geeft sponsors tijdens Haringrock via de VIP-ingang toegang tot de businesslounge met gratis consumpties. Bovendien promoten we hun bedrijf op onder andere de LED-schermen.”

Festival en Oud & Nieuw-evenement

En het gaat om meer dan Haringrock alleen: “Ondanks alle tegenslagen willen we zelfs dit jaar nog iets moois neerzetten. Op 31 december willen we iets nieuws neerzetten, namelijk een spectaculaire vuurwerk- en lasershow op muziek. Dat doen we met een bekende DJ-act op het Katwijkse strand om samen dit ellendige evenementenjaar af te sluiten.” De plannen hiervoor worden op dit moment besproken, en de vergunning is reeds aangevraagd.

Over Haringrock

Wilt u als ondernemer meer weten over deze nieuwe manier van verbinden met het festival, dat kan! Op 8 oktober geven wij namelijk een uitgebreide presentatie. Dit vind plaats in Tripodia Katwijk. Aanmelden hiervoor kan via info@haringrock.nl

Ook interessantBekijk alles