Haringrock Zzleiden Vvkatwijk

Haringrock is meer dan een festival

Katwijk/Leiden: Stichting Haringrock slaat de handen in één met lokale en regionale sportclubs.

Afgelopen zomer stond het oudste festival van Katwijk weer op het strand. Het reuzenrad en de Katwijkse vrijmarkt vulden het festival aan. Die laatste twee bleken, na tijden van Corona, een groot succes. Het festival trok minder publiek, al stond het programma weer als een huis. Daarom werkt de organisatie al weer hard en met veel positieve energie aan de komende editie.

Evaluatie

Organisator Ton Frissen legt uit dat onder andere de coronacijfers invloed hebben gehad op het festival. “De cijfers, negatief van aard, in de Bollenstreek liepen hard op, en het was zelfs landelijk in het nieuws. Dat weerhield een grote groep om de drukte van Haringrock op te zoeken.” Daarnaast wijst hij op de algemene economische situatie, dit in relatie tot de eerste keer dat het festival middels een entreeprijs kon worden bezocht “Er lag een dijk van een programma, echter om dat te realiseren zijn we genoodzaakt om een entreeprijs te heffen” verklaart Frissen.

De Katwijkpas die men als entreebewijs kon gebruiken kwam door de korte aanlooptijd minder goed van de grond. Toch blijven de initiatiefnemers achter deze pas staan, al heeft deze geen directe link meer aan het festival.

“We hebben besloten om de Katwijkpas los te trekken van het festival, maar blijven op andere manieren als Stichting wel betrokken bij de ontwikkeling van de pas. Of we het festival opnieuw kunnen organiseren staat ook nog open. De economische crisis raakt zowel ons publiek, de sponsors, ondernemers en ons als festival hard. We hadden gehoopt dat de Katwijkpas hiervoor een oplossing zou brengen, maar er blijkt meer voor nodig,” aldus Frissen.

Regionale samenwerking.

Stichting Haringrock is meer dan alleen een festival. Door maatschappelijk bij te dragen houdt het de identiteit van het dorp als badplaats en vissersdorp hoog. Zo heeft de stichting onder meer de Tonnenpoort en het Brugwachtershuisje onder zijn hoede. Maar ook de Katwijkse vrijmarkt en het Ondernemersplein komen uit de stal van de stichting, echter  worden deze georganiseerd en uitgevoerd  door een eigen groep vrijwilligers.

Ook houdt Haringrock zich bezig om lokale goede doelen te ondersteunen. Dit heeft ervoor gezorgd dat Haringrock de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een initiatief met een grote diversiteit aan ondernemers. Dat geldt lokaal als regionaal, landelijk en zelfs internationaal. Om dit netwerk te vergroten heeft Frissen de samenwerking gezocht met de Businessclubs van sportverenigingen om samen te werken en elkaars netwerk te verbinden en te verbreden. Dit biedt nog meer mogelijkheden voor de toekomst voor alle partijen. Afgelopen week zijn er daarom gesprekken gevoerd met de voorzitters van VV Katwijk en ZZ Leiden. Met beide clubs zit Frissen momenteel om de tafel om te bekijken welke mogelijkheden er zijn om elkaar te steunen en zo wat steviger gezamenlijke de toekomst in te kunnen gaan.

Sport & Cultuur

VV Katwijk en ZZ Leiden zijn twee grote sportclubs. Beide clubs hebben veel leden, sponsors, vrijwilligers en supporters en organiseren veel activiteiten. VV Katwijk werd eind jaren tachtig de eerste amateurvoetbalclub met een sponsorgroep/businessclub in de Duin en Bollenstreek. Inmiddels is deze sponsorgroep uitgegroeid tot een businessclub waarin het op topniveau plezierig zaken doen is. De vereniging kent in voetbalminded Nederland een landelijke bekendheid en heeft een prachtige historie met onder andere 6 algehele landskampioenschappen, en speelt inmiddels al meer dan 25 jaar op het hoogste amateurniveau. Passie, plezier en respect staan bij de vereniging en de businessclub hoog in het vaandel. Voorzitter Mart Vergouwen is blij met dit initiatief en ziet dan ook mooie kansen liggen.

ZZ Leiden speelt op internationaal topniveau basketbal. Is inmiddels 4 keer landskampioen, 3 keer beker- en supercup winnaar. Tevens is ZZ Leiden in 2022 de eerste winnaar van de BNXT-cup, de gezamenlijke competitie met Belgie, geworden. De eredivisieclub uit Leiden beoefent niet alleen de basketbalsport op hoog niveau, maar is ook maatschappelijk zeer actief. Zo geeft ZZ Leiden onder andere vele honderden clinics, op scholen, bij verenigingen en bedrijven. De Businessclub van ZZ Leiden zet zich eveneens in voor haar sponsors. Zo heeft de businessclub naast het basketbal een gevarieerd programma, waarbij je in contact kunt komen met collega-sponsoren om relaties te versterken en nieuwe contacten te leggen. Voorzitter Marcel Verburg sprak daarom deze regionale samenwerking juist aan om elkaar te versterken. Alle drie hebben wij een eigen identiteit, maar gaan toch gezamenlijk voor hetzelfde. Dit moet mogelijkheden geven om met elkaar door te groeien, en aan ons netwerk te laten zien wat we doen.  

Stichting Haringrock, ZZ Leiden en VV Katwijk slaan daarom graag de handen ineen om bedrijfsactiviteiten van onze netwerken nog breder onder de aandacht te brengen en zo nog meer potentiële klanten met elkaar te kunnen verbinden. Op deze manier hopen we in deze lastige tijden extra business kansen te kunnen bieden aan onze (potentiële) sponsoren en partners. Voor meer info bezoek de website www.haringrock.nl, www.vvkatwijk.nl en www.eredivisiebasketballleiden.nl

Ook interessantBekijk alles