Marketing Voor Horeca Ondernemers

Haringrock gaat marketing doen voor ondernemers

Katwijk: Een nieuwe marketingstrategie voor Katwijkse (horeca)ondernemers staat al een tijdje in de steigers en is nu op het punt om te worden uitgerold. Het is een idee van de mensen achter Haringrock: initiatiefnemer Ton Frissen, Outhands internet & media en MEG creations videoproducties. Het bijzondere aan het initiatief is dat het een voordeel biedt voor maar liefst 3 partijen: de (horeca)ondernemers als sponsor van Haringrock, de Katwijkers en Haringrock zelf.

MARKETING EN HARINGROCK.
WAT IS DE LINK?

Frissen legt uit: “Wij hebben een plan ontwikkeld waarmee wij de vele Katwijkse sponsors van Haringrock vanaf 1 december dit jaar meer kunnen bieden dan ze tot nog toe altijd gewend zijn. Meer exposure, meer klanten en meer rendement uit hun sponsorbijdrage aan het Haringrockfestival.”

Het is Frissen, die uit een ondernemersgezin komt, en al enkele jaren voor de Katwijkse onderneming Parlevliet & van der Plas actief s op de Faroe eilanden. Het is hem dus met de paplepel ingegoten: anders denken, efficiënt werken en altijd bezig zijn met ‘Hoe kan het beter” en uitdagingen niet uit de weg gaan.

PRIORITEITSPAS

“Er komt een prioriteitspas. Deze pas biedt de koper een heel jaar lang voordeel en gemak op een gebied dat zo ver reikt als de sponsors die eraan meedoen. Allereerst geeft de pas gedurende de eerste 3 uur voorrang op de toegang op het festival. Ze hoeven dus niet in de rij te staan om binnen te komen. En zodra men het festivalterrein betreedt, kan men de muntverkoop negeren, want bij de aankoop van de pas worden meteen een aantal consumptiemunten in de hand gedrukt.

Daarnaast heeft men gedurende het jaar profijt van de pas omdat de vele horeca ondernemers en winkeliers die er aan meedoen speciale aanbiedingen, kortingen en overige voordelen bieden.

Doordat de prioriteitspas in een kleine oplage van maximaal 1500 stuks wordt verspreid, kunnen die kortingen en voordelen heel diep gaan.

De pas kost 25 euro, een bedrag wat je er makkelijk uithaalt omdat de aanbiedingen dynamisch zijn. Elke ondernemer kan gedurende het jaar namelijk zo vaak als hij wil zijn actie wisselen.

Ondernemers die meedoen staan met hun naam en de lopende actie genoemd op een exclusieve pagina van de website van Haringrock. Dit het hele jaar door.

Die ondernemers komen dus voortaan niet meer alleen tijdens het festival onder de aandacht van het publiek - ook gedurende het jaar worden zij herhaaldelijk naar voren geschoven. “Middels paginagrote artikelen in lokale, regionale en zelfs landelijke media kun je straks niet meer om de prioriteitspas en de deelnemende horeca- en Retail ondernemers heen. Veel meer exposure dus voor hetzelfde sponsorbedrag als normaal.”

EEN MOOI GEBAAR RICHTING SPONSORS, DE KATWIJKERS EN DE BEZOEKERS VAN HARINGROCK.

“Meer dan alleen maar een gebaar”, zegt Frissen. “Dit is iets wat echt hout snijdt en waar alleen maar winnaars zijn. Met niet in de laatste plaats de gemeente Katwijk die hiermee iets gecreëerd ziet worden, door ondernemers/voor ondernemers, en waar de Katwijker zelf of de bezoekers van buitenaf direct baat bij hebben.

Frissen benadrukt nog wel dat je sponsor van Haringrock moet zijn -of worden- om zo middels het ondernemersplatform van dit gratis festival mee te kunnen liften. “Een duidelijke maar logische voorwaarde”, zegt hij nadrukkelijk.

Wilt u ook deelnemen, en verdere informatie ontvangen? Stuur dan een mail naar info@haringrock.nl

Ook interessantBekijk alles