Kris Kross Ams

Haringrock en Katwijkse vrijmarkt weer van start

Katwijk. Het oudste festival van Katwijk zal op 7 en 8 juli weer worden georganiseerd. Vanwege de verhoogde kosten is het dit jaar een extra grote uitdaging geweest om alles weer rond te krijgen. Echter door een zeer grote groep enthousiaste vrijwilligers, sponsors, en de extra subsidie is het toch weer gelukt. Mede daarom staat Haringrock komende zomer weer op de boulevard met een ijzersterk programma.

“Het valt niet mee” vertelt initiatiefnemer Ton Frissen. “Als semi gratis festival is het dit jaar wederom een flinke uitdaging geweest, maar het komt er weer. We hebben afgelopen jaar veel geëvalueerd met sponsors, met de gemeente Katwijk en met elkaar. Daaruit blijkt dat we toch iets goeds willen blijven doen voor de Katwijkers, onze bezoekers, het toerisme en de economie in ons dorp. Daar kunnen we met elkaar trots op zijn. aldus Frissen.

Entree

“Er ligt ook nu weer een dijk van een programma, echter om dat te realiseren waren we genoodzaakt om een entreeprijs te heffen” verklaart Frissen. Zo zullen wij op vrijdag een laagdrempelige entree vragen, waarmee we weer voor een sterk en mooi programma kunnen zorgen.  Op zaterdag is het festival gratis toegankelijk, in combinatie met de Katwijkse Vrijmarkt. Dit geeft ook de dagjesmensen de kans om het festival te bezoeken met het hele gezin.” Haringrock zal dus voor dit jaar weer deels een gratis festival zijn. “Dit is onder andere mogelijk dankzij de sympathie van vele artiesten, en de trouwe sponsors. Ook de inzet van het reuzenrad dat er een maand kan staan, biedt mogelijkheden voor de organisatie om extra exposure aan de sponsors te geven”

Programma

Er staat een ijzersterk programma voor 7 en 8 juli. Op vrijdag zullen zowel Katwijkse bands als bekende artiesten op het podium staan. Onder andere Royal Beat, AJ Plug en Back staan op het programma. Maar ook de beste DJ act van Nederland: ‘Kris Kross Amsterdam’ zal het podium betreden met een bijzondere show. Katwijker Patrick Messemaker zal deze avond het publiek ook nog even laten zien hoe je een feestje bouwt.

Op zaterdag 8 juli zorgen de bands Replay ‘Anouk is Alive’, “Chicken Beef”, ‘New Page’, Callplay - Goldplay tribute en Bon Jovi tribute ‘Bad Medicine’uit Italie. En natuurlijk ook weer een spetterende show van Haringrock & Friends. Met Haringrock & Friends zullen gastoptredens zijn van o.a. Golden Earring leden Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen. Maar ook Jo de Roeck van Herman Brood & The Wildromance zal aanschuiven. Niemand minder dan de Sax koning van Nederland Wouter Kiers zal de band compleet maken. Het festival sluit ook dit jaar weer op zaterdag af met een spectaculaire vuurwerkshow.

Op vrijdag kost een ticket in de voorverkoop 18,00 euro. Op de dag zelf bij de ingang 22,50 euro (indien nog beschikbaar) Op zaterdag is het festival gratis toegankelijk. Het digitale E-ticket is verkrijgbaar via de website. De laatste losse tickets zijn lokaal te koop via Juwelier Parlevliet in de Badstraat (Centrum).

Ook interessantBekijk alles