Haringrock Doet Mee Met Flower Parade

Haringrock doet mee met Flower Parade

Katwijk/Rijnsburg: Deze zomer is het een en al Haringrock wat de klok slaat. Op 12 en 13 juli is de aftrap. Twee dagen lang muziekspektakel op het Katwijkse strand. En gratis toegankelijk voor elke festivalliefhebber. Op 22 september is de Haringrock-documentaire ‘Behind The Scenes’ in theater de Muze in Noordwijk te zien. De kaarten zijn nu al in de voorverkoop verkrijgbaar. Maar een maand eerder, op zaterdag 10 augustus, is er nog een primeur. Een bijzondere: de deelname van Haringrock aan de Flower Parade Rijnsburg.

Het gevolg van een mooi idee dat is blijven doorsudderen en uiteindelijk samen met creatieve partners Joravision en de Flower Parade Rijnsburg is uitgewerkt tot een geweldig rijdend kijk- en luisterspektakel dat nu al spraakmakend is terwijl er überhaupt nog geen meter gereden is.

“De praalwagen zal met de kleuren zwart wit en rood de look en feel en de herkenbaarheid hebben van het Haringrock-festival. En uiteraard zullen de artiesten ook niet ontbreken”, verklapt Haringrock organisator Ton Frissen die -zichtbaar opgewonden- er naar uitkijkt.

“Een gigantische gitaar maakt dat de praalwagen wel eens de eyecatcher van het corso kan gaan worden. Het wordt echt spectaculair.” O.a. ook de Engelse coverband “Fragment Live” heeft aangegeven mee te werken aan dit spektakel. Maar er zullen meer internationale artiesten het rijdende podium betreden.

Frissen noemt het een uitdaging voor Joravision, een primeur voor Haringrock en een aanwinst voor de Flower Parade Rijnsburg die met Haringrock een niet-voor-de-hand-liggende deelnemer heeft mogen verwelkomen. De organisatie van Haringrock is dan ook zichtbaar blij met deze nieuwe samenwerking.

Maar ook voor de Katwijkse Boulevard. De gitaar krijgt namelijk een langer leven dan slechts de paar uren dat het corso voorbij rijd. Hij zal namelijk op de Katwijkse boulevard als kunstwerk ten toon worden gesteld.

De onthulling daarvan is al snel. Op de avond van donderdag 11 juli om 21.00 uur is er een officieel gebeuren waar behalve de Haringrock-crew ook Joravision en het bestuur van de Flower Parade Rijnsburg bij aanwezig zullen zijn. Dan zal de gitaar worden onthuld en getoond aan het publiek op een passende plek naast het beeld van de Haringhappers. Kom dus gezellig langs. De onthulling van dit pronkstuk begint om 21:00

De Flower Parade rijdt dit jaar op zaterdag 10 augustus. Voor wie niet kan wachten: bezoek de Flower Parade Show op 9 augustus in Bloemenveiling Royal FloraHolland Rijnsburg. Vanaf 16.00 uur, en de toegang is gratis. Voor meer informatie bezoek dan de website www.rijnsburgscorso.nl

MEDEDELING

Gezien de verwachte drukte vraagt de organisatie u zoveel mogelijk lopend naar het evenement te komen. Tevens verzoeken wij u om op tijd te komen want vol is vol. Bezoekers zijn verplicht om hun legitimatie te tonen wanneer hierom gevraagd word. Plastic tas(sen) en eigen consumpties zijn niet welkom op of rond het festival. Hier zal strikt op gecontroleerd worden.

Ook interessantBekijk alles