Haringrock Gaat Door

Haringrock deze zomer weer op het strand

Katwijk. Het oudste festival van Katwijk zal op 7 en 8 juli weer worden georganiseerd. Het kustfestival heeft het afgelopen jaar voor de keuze gestaan om te stoppen of door te gaan. Er is voor gekozen om door te gaan, ook al is de uitdaging groot. De opkomst was afgelopen jaar minder dan eerdere jaren. Dat heeft organisatorisch en financieel z’n invloed. Toch heeft de organisatie besloten om door te gaan. Vanwege de verhoogde kosten door de inflatie is het dit jaar een extra grote uitdaging om alles rond te krijgen. Vooral vanwege de zeer grote groep enthousiaste vrijwilligers, en de trouwe sponsors, is er besloten om door te gaan. Daarom staat Haringrock komende zomer weer op de boulevard. Met een ijzersterk programma.

“Het valt niet mee” vertelt initiatiefnemer Ton Frissen. “Als semi gratis festival wordt het dit jaar wederom moeilijk met veel financiële risico’s, maar we hebben er toch alle vertrouwen in. We hebben afgelopen jaar veel geëvalueerd met sponsors, met de gemeente Katwijk en met elkaar. Daaruit blijkt dat we toch iets goeds willen blijven doen voor de Katwijkers, onze bezoekers, het toerisme en de economie in ons dorp. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven,” aldus Frissen.

Evaluatie

Organisator Ton Frissen legt uit dat onder andere de coronacijfers invloed hebben gehad op het festival. “De cijfers, negatief van aard, in de Bollenstreek liepen hard op, en het was zelfs landelijk in het nieuws. Dat weerhield een grote groep om de drukte van Haringrock op te zoeken.” Daarnaast wijst hij op de algemene economische situatie, dit in relatie tot de eerste keer dat het festival een entreeprijs moest vragen om de kosten te dekken. “Er lag een dijk van een programma, echter om dat te realiseren waren we genoodzaakt om een entreeprijs te heffen” verklaart Frissen. “Ook zullen wij daar dit jaar niet aan ontkomen. Zo zullen wij op vrijdag een laagdrempelige entree vragen, waarmee we weer voor een sterk programma kunnen zorgen.  Op zaterdag is het festival gratis toegankelijk, in combinatie met de Katwijkse Vrijmarkt. Dit geeft ook de dagjesmensen de kans om het festival te bezoeken met het hele gezin.” Haringrock zal dus weer deels een gratis festival zijn. “Dit is onder andere mogelijk dankzij de sympathie van vele artiesten, en de trouwe sponsors. Ook de inzet van het reuzenrad dat er een maand kan staan, biedt mogelijkheden voor de organisatie om extra exposure aan de sponsors te geven. Op die manier hebben we de begroting toch weer rond gekregen.”

Programma

Er staat een ijzersterk programma voor Haringrock 2023. Op vrijdag zullen zowel Katwijkse bands als bekende artiesten op het podium staan. Onder andere Royal Beat, AJ Plug en Back staan op het programma. De spetterende afsluiting van deze avond wordt verzorgt door de beste DJ act van Nederland: ‘Kris Kross Amsterdam’.

Op zaterdag 8 juli zorgen de bands Replay ‘Anouk is Alive’, “Chicken Beef”, ‘New Page’, Callplay - Goldplay tribute en Bon Jovi tribute ‘Bad Medicine’uit Italie. En natuurlijk ook weer een spetterende show van Haringrock & Friends. Het festival sluit ook dit jaar weer op zaterdag af met een spectaculaire vuurwerkshow.

Katwijkpas

De Katwijkpas die bezoekers als entreebewijs konden gebruiken kwam door de korte aanlooptijd vorig jaar minder goed van de grond. Toch blijven de initiatiefnemers achter deze pas staan, al heeft deze geen directe link meer met het festival.

“We hebben besloten om de Katwijkpas los te trekken van het festival, maar blijven op andere manieren als stichting wel betrokken bij de ontwikkeling van de pas.”

Op vrijdag kost een ticket in de voorverkoop 18,00 euro. Op de dag zelf bij de ingang 22,50 euro (indien nog beschikbaar) Op zaterdag is het festival gratis toegankelijk. Het digitale ticket is binnenkort verkrijgbaar via de website. Tevens is hier het volledige programma terug te vinden.

Ook interessantBekijk alles