Brexit Uitzwaai Festival

Haringrock biedt advies en goodwill bij brexit uitzwaaifestival

Haringrock biedt hulp bij groots Brexit uitzwaai-evenement ‘met een verhaal’. De organisatie van Haringrock is gevraagd om met spoed kennis en contacten te delen voor een groot Brexit uitzwaaifestival op het strand van Wijk aan Zee.

Het festival is een initiatief van Ron Toekook uit Beverwijk. Hij bedacht een uitzwaaifeestje voor de Britten, voor op de dag dat zij vertrekken uit de Europese Unie, maakte hiervoor een event aan op Facebook en klikte op ‘openbaar’. Hij werd wereldnieuws. Hart van Nederland, het NOS Journaal en de hele wereldpers stond vervolgens in de rij. Interviews met The Washington Post, Al Jazeera, Sky News, BBC World bleven dan ook niet uit.

De impulsieve ondernemer zag tot zijn schrik dat kort erna 90.000 mensen hadden geklikt op ‘gaan’ en “geïnteresseerd” dat zijn feestje, waarbij ze vanuit een ligstoel op het strand van Wijk aan Zee op 31 oktober naar de overkant zouden gaan zwaaien, onbedoeld opeens heel groot zou gaan worden.

Daar had de Beverwijker niet op gerekend en moest er opeens binnen 6 weken snel geschakeld worden met weinig ervaring op het gebied van (strand) festivals organiseren. Via-via wees iemand hem op Haringrock en de organisator daarvan: Ton Frissen. Ton kende een soortgelijke start in 2005 toen hij, zonder ervaring, in een week tijd een festival moest organiseren om geld binnen te halen voor de getroffenen na de Tsunami in Azië.

Frissen staat aan zijn Beverwijkse collega graag zijn kennis, contacten en expertise beschikbaar die hij inmiddels heeft met het oudste kustfestival Haringrock. De kennis en advisering voor het podium, geluid, stroom, vergunningen en banners deelt hij graag met zijn collega op het strand van Wijk aan Zee. Tevens word dit voor het kust dorp aan zee gelijk het grootste festival ooit gegeven, wat op zich al een leuke bijkomstigheid is van deze uit de hand gelopen grap. Het is zeker geen politiek statement naar de Britten, maar meer een uitzwaai moment van goede vrienden en Britten die de EU verlaten Aldus Ron Toekook. Ook als de Brexit word uitgesteld, zal het festival toch doorgang blijven geven. Zo krijgt een inmiddels werelds evenement onverwachts ook een Katwijks tintje mee.

Voor meer info over Brexit Aan Zee, kijk op: www.brexitaanzee.nl

Ook interessantBekijk alles