Corona

Haringrock 2020 gaat helaas niet door

Het coronavirus (COVID-19) heeft Nederland en de wereld in z’n greep. En zo ook Haringrock, ondanks alle inzet van de vrijwilligers die er al een jaar lang hard aan werken. Om een geweldige jubileumeditie neer te zetten en Katwijk een weekend lang op haar grondvesten doen laten trillen. Helaas zijn we in een slechte film beland, waardoor Haringrock dit jaar niet doorgaat.

Hoe graag Haringrock er juist deze zomer zou zijn om de getroffen sponsors en andere ondernemers een hart onder de riem te steken, het zit er niet in. Ons muzikale en ondernemende hart huilt, maar we staan met onze rug tegen de muur. Door de terecht genomen maatregelen gaan ook wij een onzekere tijd tegemoet. Dat geldt voor de veiligheid en onze gezondheid, net als op financieel gebied.

De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, vrijwilligers en sponsors heeft altijd de grootste prioriteit. Die kunnen we dit jaar helaas niet garanderen. Bovendien zijn we afhankelijk van onze enorme groep betrokken sponsors. Voor wie een onzekere tijd aanbreekt, waardoor het niet zeker is of ze Haringrock ook dit jaar het warme hart kunnen toedragen.

Een alternatieve datum is helaas geen optie, bijvoorbeeld omdat de (internationale) artiesten die zouden optreden niet zomaar op een ander moment weer beschikbaar zijn. We gaan er komend jaar alles aan doen om Haringrock in 2021 terug te laten keren op de Katwijkse boulevard.

We zullen zelf alle zeilen moeten bijzetten en denken ondertussen aan onze sponsors. Die we met onze Prioriteitspas graag zoveel mogelijk in de schijnwerper zetten. Voor extra exposure, die ze juist op dit moment zo hard nodig hebben. Daarbij houden we ons natuurlijk aan de maatregelen en beperkingen, en steunen we daarin zowel de overheid als het RIVM.

Initiatiefnemer Ton Frissen hakte de knoop door: “Ik heb ervoor gekozen om Haringrock dit jaar niet door te laten gaan. Met pijn in het hart, maar de huidige situatie biedt geen andere mogelijkheid. Uiteraard gaan we er alles aan doen om volgend jaar sterker dan ooit en met een nog mooier programma terug te keren.”

Bovendien willen we vanuit Haringrock iedereen oproepen om gebruik te maken van de Prioriteitspas. Het is dé manier om de Katwijkse (horeca)ondernemers te steunen waar dat kan. Vanuit de Haringrock campagne ‘Katwijk samen één’ zullen we de komende tijd zoveel mogelijk steun verzamelen voor onze sponsors en andere ondernemers die Haringrock een warm hart toedragen.

Ten slotte wensen we jullie alle gezondheid en sterkte toe de komende tijd. Kijk een beetje naar elkaar om, en laat juist nu de saamhorigheid van Katwijkers op z’n mooiste manier zien. Be strong en #staysafe!

Ook interessantBekijk alles