Present Danger

Present Danger met Cees Geyteman

De Kaatsheuvelse band Present Danger is gestart in 1996 als hardrock coverband. Alsnel werd een aanvang gemaakt met het schrijven van eigen materiaal en heeft de band inmiddels vier CD albums en twee singles in eigen beheer uitgebracht. Omdat vaak de vergelijking werd gemaakt met Metallica besloot de band om zich te richten op de Metallica tribute.

Present Danger is:

  • Leadvocals / sologitaar: Thijs de Jong
  • Gitaar / backing vocals: Maikel Netten
  • Drums / backing vocals: Martijn de Jong
  • Basgitaar/ backing vocals: Raymond netten

Met gastoptreden Cees Geyteman

“Katwijker Cees Geyteman is geen onbekende in het bandjes circuit van Katwijk. Hij is altijd nauw betrokken geweest bij dit oudste festival van Katwijk, en stond al tijdens de kinderschoenen van Haringrock op het podium. Omdat Haringrock in zijn bloed zit, kon het niet zo zijn dat Cees na 35 jaar niet het podium zou delen. Op uitnodiging van de beste Metallica tributeband “Present Danger” zal hij dan ook een gastoptreden verzorgen. Geyteman was betrokken bij “Second Side” ’71 – ’73  “Daltons” ’77-’78  “No Limit” ’78 – ’80 en “Waid Biens” ’80 – ’99 In 2016 stond hij voor het laatst op het podium van Haringrock met zijn toenmalige band “Waid Biens”

Cees Geyteman

In 2008 won de band de finale van de landelijke bandcompetitie “Clash of the coverbands” en ontving Thijs de award van beste gitarist. Sindsdien staat de band als Metallica tribute op mooie festivals en pop podia in de Benelux en Duitsland. CD album “Face the truth” Eind 2012 heeft de band geruime tijd doorgebracht in de opnamestudio (Swamp in Raamsdonk) waar een compleet nieuw album is opgenomen. Hierbij hebben de technici Stephen van Haestrecht (Within Temptation) en Edwin Balogh (Tamas en Omega) een belangrijk aandeel in de productie gehad. 

Het geproduceerde album draagt de naam “Face the truth”. De kritieken zijn erg positief en het album is inmiddels al vele malen over de toonbank gegaan in binnen- en buitenland. Present Danger is in 2013, naast de optredens als Metallica tributeband, gestart met een albumtour. Deze albumtour kreeg eind januari, als kroon op alle inspanning, zijn vervolg in de USA (California/Los Angeles en Nevada/Las Vegas) met een 15 daagse tour.