Hudson Live

Hudson Live

Donderdag 7 juli 2022 van 21:00 tot 01:00 uur bij Hudson Bar & Kitchen, met optredens van AWSM, Sweet Lily, Alex, Jonas Hovland en Davy Miller. Entree is gratis, wel willen we een vrijwillige bijdrage vragen in de vorm van een donatie. De opbrengst komt ten goede aan de Katwijkse ziekte & CAA foundation. 

Adres:
Hudson Bar & Kitchen
Duinplein Boulevard Zeezijde 31
2225 BB Katwijk

AWSM

Coverband AWSM werd in 2019 opgericht door zanger Gerrit Ooms, zanger/gitarist Barry Smit, gitarist Erik Labree en toetsenist Hans Dijkhuizen. Na enige tijd werd de formatie gecompleteerd door de broers Stefan Brederode op bas en John Brederode op drums. Alhoewel rock de basis vormt van de covers die de band speelt, beperkt AWSM zich niet tot één bepaald genre. AWSM speelt alles, zolang de nummers maar AWSM zijn! Laat je meeslepen door de energie en het plezier van deze band: na een optreden voel je je AWSM!

  • Frontman Gerrit Ooms begon zijn muzikale carrière in een kinderkoor en maakte met zijn gouden keeltje furore in binnen- en buitenland. Na onenigheid over de muzikale koers stapte hij op 45-jarige leeftijd uit het kinderkoor en begon aan een glansrijke carrière als rockzanger.
  • Een rode draad is in de carrière van zanger/gitarist Barry Smit niet te ontdekken. Op jonge leeftijd zong hij in het achtergrondkoor van Gerard Joling, maar moest daarmee stoppen vanwege darmproblemen. Barry startte daarna een yoga-opleiding in India, en hervond na een periode bij de Hare Krishna zijn passie- de gitaar.
  • Grote gitaristen als Eddy van Halen en Steve Vai hebben aangegeven dat zij Erik Labree als grootste inspiratiebron zien. Erik bouwde echter aan zijn IT-imperium en heeft na een succesvolle beursgang zijn handen weer volledig vrij om de gitaar te laten gieren.
  • Hans Dijkhuizen was gepassioneerd draaiorgelman en kerkorganist maar koos uiteindelijk toch voor een leven van rock and roll. Kan als enige van de band noten lezen en heeft de toetsen verzorgd op ballads van o.m. Michael Bolton.
  • John en Stefan Brederode kwamen op de wereld als Siamese tweeling. Toen echter bleek dat elk van de broers een ander muziekinstrument ambieerde, zijn ze gescheiden en ieder huns weegs gegaan. Stefan werd kunstschilder met exposities in het MoA in New York. Voor John hoefde dat niet zo nodig en heeft als sessiemuzikant voor Guus Meeuwis gewerkt.
AWSM
Sweet Lily

Sweet Lilly

SWEET LILY is opgericht in december 2017 en bestaat louter en alleen uit oude rotten uit de Zuid-Hollandse muziekscene. De Noordwijkerhoutse leadzanger/gitarist/toetsenist John Zwaan komt rechtstreeks uit ‘Miracle Dutch Queen Tribute Band’ en zijn stemgeluid heeft dan ook een treffende gelijkenis met die van Freddy Mercury! De Haagse drummer/zanger Chris van Koppen komt eveneens uit deze band. De Rotterdamse sologitarist/zanger Nico Bartelse speelde o.a. in Engine, Lemon Crush en Torekini. De Katwijkse bassist/zanger Eric van den Bosch was van 1977 tot 1989 de frontman van Spirit Licence en van 2004 tot 2017 speelde hij bij popcoverband Driftkickers. In 2018 sloot de band zich op in de oefenruimte en deed dat jaar enkele geslaagde try-outs in kleinere zalen. In 2019 kwam de band pas écht naar buiten, met als resultaat te staan in volle zalen en grote festivals. SWEET LILY speelt louter en alleen classics songs van o.a. Queen, David Bowie, Uriah Heep, Deep Purple, Billy Idol, ELO, Steve Miller, Robert Palmer, Jet, The Who, Mike Oldfield etc.. 

Alex

Een Bossie Rooie Rozen’. Dat is DE hit waar de zangcarrière van Alex echt mee begon. De release van deze single was in november 1999 en in 2000 was het de meest gedraaide single in cafe’s en zalen, waardoor het uiteindelijk een nummer1 hit werd. Deze hit heeft de sympathieke zanger veel naamsbekendheid bezorgd.

Na deze nummer 1 hit heeft Alex met andere hits zoals o.a. ‘Meissie Meissie’, ‘De Liefde’, ‘Dagdroom’, ‘Een Festival van Liefde’, ‘Nooit Meer Naar Huis’ ‘ Adio Amore’, ‘Anita’ en ‘Jij bent veel te mooi” zijn naam gevestigd op het gebied van de Nederlandstalige muziek. Naast zijn eigen hits zingt Alex tijdens zijn optredens ook veel bekende covers, zowel Nederlands- als Engelstalig. Nu, bijna 17 jaar na zijn nummer 1 hit, is Alex nog steeds een van de meest geboekte (allround) feestartiesten van Nederland.

Alex Persfoto
Davy Miller

Davy Miller

Ik zal even kort wat over mijzelf vertellen, zodat jullie weten wie Dave Miller is. Tijdens een vakantie op Mallorca deed ik op 11 jarige leeftijd mee aan een open podium. Driemaal raden wie die had gewonnen .

Nadat ik terug was in Amsterdam mocht ik van mijn ouders zanglessen nemen en dat zorgde er uiteindelijk voor dat ik in 1996 meedeed aan de grootste talentenjacht van Amsterdam. Ik mocht als kleine jongen optreden voor 45.000 man en wist uiteindelijk te winnen. Deze wedstrijd werd bovendien uitgezonden door AT5.

Doordat ik deze wedstrijd won raakte ineens mijn carriere in een stroomversnelling. In 1998 mocht ik mijn eerste singel uitbrengen “leuke meiden”. Al snel daarna bracht ik daarna de singles “One night in Madrid” uit en “Laying in the arms of Mary”. Deze single is uitgegeven door het label van The Kelly Family. Toen een absolute wereldtopper.

Vanaf 2001 sta ik wekelijks te zingen in het bekendste cafe van Nederland, Bolle Jan. Het cafe van de familie Froger. Dit heeft er toe geresulteerd dat ik in 2004 op mocht treden tijdens het Arena concert van Rene Froger en te zien was in het TV programma “Puur Froger” (SBS 6) en “Awick”.
Dit betekende mijn definitieve doorbraak en vanaf 2005 verzorg ik wekelijks optredens door het hele land. Daarnaast sta ik nog 1 keer per week bij cafe Bolle Jan.

Eind 2005 ben ik benaderd door Arnhems Gewijs bekent van “Je hebt me gebruikt” voor een onwijs leuk project. Ik ben vertrokken voor een aantal weken naar Suriname en daar hebben we samen met locale muzikanten een hoop lol gemaakt. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een super chille track en videoclip “Faith” gemaakt door Arnhems Gewijs en Dave Miller.

Al deze ervaringen hebben mij gevormd tot de artiest die ik nu ben. Het zorgt ervoor dat mijn repertoire zeer divers is. Van Nederlandstalige meezingers tot de muziek uit de 70′s en 80′s. Tijdens het “Haringrock goes Hudson LIVE “ benefietconcert zullen de grootste meezing hits van Hollands tallig en rock en pop covers Hudson Katwijk even doen trillen.

Jonas Hovland

Meer informatie volgt...

Jonas=Hovland