Friends Collage

Haringrock & Friends

Haringrock & Friends met de band "80's Rock Legends" en special Guests. Ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan van Haringrock zal er voor het eerst worden gestart met een "Haring Rock & Friends". Het idee is om muziek te maken met Katwijkse en regionale muzikanten aangevuld met special Guests die al eerder het podium van Haringrock hebben betreden maar ook met nieuwe artiesten!

De 80's Rock Legends hebben een aantal keer als gelegenheidsband op o.a. het classic rock festival opgetreden. Het succes van de concerten en de samenwerking tussen de muzikanten beviel zo goed dat de serieuze wens ontstond om hier een band van te maken, en zo geschiede. Haring Rock en Friends is de perfecte gelegenheid om de kunsten van deze muzikanten te kunnen aanschouwen.

Op deze avond zal een set van bekende classic rock songs uit de jaren 80 worden voorgeschoteld maar ook de jaren 70 en 90 worden niet geschuwd. Tijdens de 2 uur durende set zullen diverse artiesten het podium betreden en een spetterend optreden geven!

Miguel Montalban Cut

Miguel Montalban

Miguel Montalban is een gitarist, producer en songwriter uit Santiago de Chili. Hij studeerde jazzgitaar aan het Conservatorio Di Musica Santa Cecilia in Rome en begon in 2013 te spelen met de band Andes Empire.

Hun eerste single was Honesty, van het debuutalbum Reverse. Geschreven en gecomponeerd door Miguel, waarmee hij een belangrijke rol speelde. Het nummer won de awards voor Best Alternative Song en Best Vocals tijdens het Redbull Music Contest. Met die overwinning op zak speelde de band in Milaan en op Sardinië tijdens concerten voor meer dan 15.000 bezoekers.

In 2014 volgde hun single Girl. Geproduceerd door Kevin Metcalfe, die eerder werkte voor Queen, David Bowie, Duran Duran en de White Stripes. Het was een groot succes, net als Miguel’s eerste instrumentale rockalbum Inspirations waarvan hij meer dan 20.000 exemplaren verkocht.

Miguel wordt dankzij het succes van zijn albums en optredens in Europa wereldwijd erkend in de muziekindustrie. Hij brak online bovendien door met zijn versie van Sultans of Swing van de Dire Straits, omdat zijn video meer dan 10 miljoen (!) keer bekeken werd op Youtube.

Miguel Montalban speelde tijdens de opening van de International Motor Show in Parijs, werd door Rod Stewart geïntroduceerd tijdens het Cancer Trust Concert bij The Victoria and Albert Museum in Londen en trad daar op voor Alice Cooper, Peter Frampton en Tom Jones.

Hij werkte samen met Mike Hedges en Haydn Bendall aan Vincint Niclo’s plaat Adagio en werkte bijvoorbeeld met Andy Whitmore die eerder produceerde voor Peter Andre, Atomic Kittin, Elton John en Terence Trent D’Arby.

In 2017 lanceerde Miguel zijn eigen album Guitar Juicebox, waarmee hij 100.000 views kreeg op Youtube, net als geweldige reviews voor zijn single The House. Hij bracht in 2018 het live-album Live and Loud Vienna uit met zijn bluessingle Last Chance en werkt nu aan een rockblues-album met zijn band, als Miguel Montalban and the Southern Vultures.

 

Ricky Warwick

Ricky Warwick is een Noord-Ierse singer, songwriter en bovendien een geweldig gitarist. Hij staat bekend om z’n pure muziek die z’n publiek raakt. Met invloeden van Johhny Cash, Bruce Springsteen, Woodie Guthrie en Steve Earle. Als zanger van de Black Star Riders en Thin Lizzy, de populaire Ierse band die zocht naar een opvolger van de legendarische Phil Lynott’s.

Al op 14-jarige leeftijd kreeg Ricky Warwick z’n eerste gitaar. Die liet hij nooit meer los, waarmee hij de wereld van rock ’n roll, UK-punk en folk inrolde. En waarmee hij als gitarist van New Model Army de wereld over toerde voor het album Ghost of Cain.

Hij maakte met The Almighty tien top-40 singles en 4 top-20 albums in het Verenigd Koninkrijk en deelde het podium met bands zoals The Ramones, Alice In Chains, Iron Maiden and Metallica. Na een behoorlijke solo-carrière werd hij in 2010 gevraagd voor Thin Lizzy, waarvan hij vroeger posters boven zijn bed had hangen. Hij combineert nu zijn solo-records en geweldige optredens met zowel Thin Lizzy als Black Star Riders.

Ricky Warwick
Jan Hoving

Jan Hoving

Jan Hoving, voormalig zanger van Vandenbergs MoonKings, is samen met zijn rechterhand en muzikale geestverwant Carlo Gentenaar een nieuw muzikaal avontuur gestart. Onder de naam The Morr (The Ministry of Rock & Roll) heeft het tweetal een nieuw album opgenomen met twaalf tijdloze ‘southern’ rocktracks. “Toen MoonKings ophield, wist hij meteen wat hij wilde gaan doen. Het nieuwe studioalbum is getiteld ‘Now’s a good a time as any’, en opgenomen in de Wisseloord Studio’s in Hilversum.

‘Now’s a good a time as any’ telt twaalf tijdloze rocktracks met een ‘southern feel’ en een herkenbare knipoog naar de Britse rockbands uit de jaren zeventig. Ingetogener dan al het voorgaande werk waardoor alle unieke kenmerken van Jan’s soulvolle rockstem optimaal tot zijn recht komen. Geïnspireerd door zangers als Rod Stewart, Paul Rodgers, David Coverdale en Robert Plant is Jan Hoving met The Morr aanbelandt op de plek waar hij zich nu thuis voelt; “Van alle dingen die heb gedaan ligt dit echt het dichtst bij me. Minder bombastisch, minder gillen, meer laag en ingetogen gezongen.

Nagenoeg alle songs die nu zijn opgenomen zijn ten tijde van Stonefly, de band waarin Jan al eerder samenwerkte met Carlo, al geschreven. Van bestaande songs zijn nieuwe arrangementen gemaakt, aangevuld met nieuwe nummers. Jan: “MoonKings was wel het beste wat ik tot dan toe had gedaan. Maar toen dat stopte, was ik voor mijn gevoel nog niet klaar. We hadden namelijk het verhaal van Stonefly nog niet afgemaakt. Er waren nog genoeg nummers uit die periode waar ik nog altijd wat mee wilde doen. Dus toen MoonKings ophield, heb ik Carlo gelijk gebeld. Nu was de weg vrij om echt mijn eigen ding te gaan doen.” Jan wist ook meteen met welke muzikanten hij wilden opnemen: “Met bassist Sem Christoffel en drummer Mart Nijen Es, beiden uit MoonKings. Jonge gasten waar ik een geweldige klik mee heb.

Na 2 jaar corona stilte word het wel weer tijd om op het grote podium te staan. Jan was dan ook zichtbaar verheugd dat hij ook weer voor het Haringrockfestival werd gevraagd, en dan ook in een bijzondere setting van “Haringrock & Friends”. Gastoptredens met “Kattukers” en internationale bekende namen die speciaal voor deze gelegenheid aanhaken en overkomen. Aldus: Hoving

Marco Mendoza

Marco Mendoza is een Amerikaanse rockmuzikant en o.a. bekend van Thin Lizzy. In 2021 toerde hij ook met Journey en verving hij Randy Jackson voor een aantal shows. Ook heeft hij in 2002 tot 2005 de bezetting van Whitesnake gedeelt. Mendoza is ook bekend van rockbands als The Dead Daisies / Black Star Riders / Blue Murder / Lynch Mob

Marco Mendoza