Friends Collage

Haringrock & Friends CANCELED

Haringrock & Friends met de band "80's Rock Legends" en special Guests. Ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan van Haringrock zal er voor het eerst worden gestart met een "Haring Rock & Friends". Het idee is om muziek te maken met Katwijkse en regionale muzikanten aangevuld met special Guests die al eerder het podium van Haringrock hebben betreden maar ook met nieuwe artiesten!

De 80's Rock Legends hebben een aantal keer als gelegenheidsband op o.a. het classic rock festival opgetreden. Het succes van de concerten en de samenwerking tussen de muzikanten beviel zo goed dat de serieuze wens ontstond om hier een band van te maken, en zo geschiede. Haring Rock en Friends is de perfecte gelegenheid om de kunsten van deze muzikanten te kunnen aanschouwen.

Op deze avond zal een set van bekende classic rock songs uit de jaren 80 worden voorgeschoteld maar ook de jaren 70 en 90 worden niet geschuwd. Tijdens de 2 uur durende set zullen diverse artiesten het podium betreden en een spetterend optreden geven!

Ricky Warwick

Ricky Warwick

Ricky Warwick is een Noord-Ierse singer, songwriter en bovendien een geweldig gitarist. Hij staat bekend om z’n pure muziek die z’n publiek raakt. Met invloeden van Johhny Cash, Bruce Springsteen, Woodie Guthrie en Steve Earle. Als zanger van de Black Star Riders en Thin Lizzy, de populaire Ierse band die zocht naar een opvolger van de legendarische Phil Lynott’s.

Al op 14-jarige leeftijd kreeg Ricky Warwick z’n eerste gitaar. Die liet hij nooit meer los, waarmee hij de wereld van rock ’n roll, UK-punk en folk inrolde. En waarmee hij als gitarist van New Model Army de wereld over toerde voor het album Ghost of Cain.

Hij maakte met The Almighty tien top-40 singles en 4 top-20 albums in het Verenigd Koninkrijk en deelde het podium met bands zoals The Ramones, Alice In Chains, Iron Maiden and Metallica. Na een behoorlijke solo-carrière werd hij in 2010 gevraagd voor Thin Lizzy, waarvan hij vroeger posters boven zijn bed had hangen. Hij combineert nu zijn solo-records en geweldige optredens met zowel Thin Lizzy als Black Star Riders.

Andrew Hagar

Andrew Hagar zal toetreden tot de “Haringrock & Friends band” Hagar is de zoon van de beroemde zanger Sammy Hagar, onder andere bekend van bands als Van Halen, Montrose en Chickenfoot.  Andrew Hagar gaat zijn eigen weg met “Andrew Hagar Alter” dit ontstond in maart 2018, toen Andrew Hagar met Trevor Williams Church het nummer Mourning Ritual opnam. Trevor’s vader, bassist Bill ‘The Electric’ Church, speelde samen met Andrew’s vader Sammy Hagar in zowel Montrose als de Sammy Hagar-soloband.

Samen met Andrew Alejandro Saldate IV besloten ze Andrew Hagar Alter op te richten, geïnspireerd op de psychedelische 60’s en 70’s, met rock-invloeden uit de jaren ’80, ’90 en 2000’s. Het combineert Montrose, The Doors, Radiohead en NOFX. Iets dat Andrew treffend omschrijft als ‘balls out gonzo garage rock’.

Hagan Alter doet het graag anders dan anderen. Ze zetten zich graag af tegen alle ‘bubblegum pop-acts’, ‘SoundCloud-rappers’ en ‘pop-crooners’. Ze houden er volgens Andrew Alejandro gewoon van om een geweldige tijd op het podium te hebben.

Sammy Hagar was zowel op Andrew Hagar als de andere bandleden van grote invloed. Met meer dan 50 jaar ervaring geldt hij als een geweldige inspiratiebron. En als belangrijke mentor, die de leden leerde om altijd bij te blijven leren. Om nieuwe avonturen aan te gaan, en er nog meer van te maken. Het contact met Hagar en Haringrock speelt al sinds 2016 waar Andrew Hagar en country zanger Kris Kristofferson in gesprek kwamen met Ton Frissen. Het jaar daarop plaatste Frissen Andrew met Dilana op het podium, wat een succesvolle combi bleek. Dit jaar haalt de organisator Andrew weer naar Nederland, om nu in zijn eigen jubileum band te komen spelen.

Andrew Hager
Miguel Montalban Cut

Miguel Montalban

Miguel Montalban is een gitarist, producer en songwriter uit Santiago de Chili. Hij studeerde jazzgitaar aan het Conservatorio Di Musica Santa Cecilia in Rome en begon in 2013 te spelen met de band Andes Empire.

Hun eerste single was Honesty, van het debuutalbum Reverse. Geschreven en gecomponeerd door Miguel, waarmee hij een belangrijke rol speelde. Het nummer won de awards voor Best Alternative Song en Best Vocals tijdens het Redbull Music Contest. Met die overwinning op zak speelde de band in Milaan en op Sardinië tijdens concerten voor meer dan 15.000 bezoekers.

In 2014 volgde hun single Girl. Geproduceerd door Kevin Metcalfe, die eerder werkte voor Queen, David Bowie, Duran Duran en de White Stripes. Het was een groot succes, net als Miguel’s eerste instrumentale rockalbum Inspirations waarvan hij meer dan 20.000 exemplaren verkocht.

Miguel wordt dankzij het succes van zijn albums en optredens in Europa wereldwijd erkend in de muziekindustrie. Hij brak online bovendien door met zijn versie van Sultans of Swing van de Dire Straits, omdat zijn video meer dan 10 miljoen (!) keer bekeken werd op Youtube.

Miguel Montalban speelde tijdens de opening van de International Motor Show in Parijs, werd door Rod Stewart geïntroduceerd tijdens het Cancer Trust Concert bij The Victoria and Albert Museum in Londen en trad daar op voor Alice Cooper, Peter Frampton en Tom Jones.

Hij werkte samen met Mike Hedges en Haydn Bendall aan Vincint Niclo’s plaat Adagio en werkte bijvoorbeeld met Andy Whitmore die eerder produceerde voor Peter Andre, Atomic Kittin, Elton John en Terence Trent D’Arby.

In 2017 lanceerde Miguel zijn eigen album Guitar Juicebox, waarmee hij 100.000 views kreeg op Youtube, net als geweldige reviews voor zijn single The House. Hij bracht in 2018 het live-album Live and Loud Vienna uit met zijn bluessingle Last Chance en werkt nu aan een rockblues-album met zijn band, als Miguel Montalban and the Southern Vultures.