123066057 189925255992042 4899637127954192463 N

AWSM

Coverband AWSM werd in 2019 opgericht door zanger Gerrit Ooms, zanger/gitarist Barry Smit, gitarist Erik Labree en toetsenist Hans Dijkhuizen. Na enige tijd werd de formatie gecompleteerd door de broers Stefan Brederode op bas en John Brederode op drums. Alhoewel rock de basis vormt van de covers die de band speelt, beperkt AWSM zich niet tot één bepaald genre. AWSM speelt alles, zolang de nummers maar AWSM zijn! Laat je meeslepen door de energie en het plezier van deze band: na een optreden voel je je AWSM!

  • Frontman Gerrit Ooms begon zijn muzikale carrière in een kinderkoor en maakte met zijn gouden keeltje furore in binnen- en buitenland. Na onenigheid over de muzikale koers stapte hij op 45-jarige leeftijd uit het kinderkoor en begon aan een glansrijke carrière als rockzanger.
  • Een rode draad is in de carrière van zanger/gitarist Barry Smit niet te ontdekken. Op jonge leeftijd zong hij in het achtergrondkoor van Gerard Joling, maar moest daarmee stoppen vanwege darmproblemen. Barry startte daarna een yoga-opleiding in India, en hervond na een periode bij de Hare Krishna zijn passie- de gitaar.
  • Grote gitaristen als Eddy van Halen en Steve Vai hebben aangegeven dat zij Erik Labree als grootste inspiratiebron zien. Erik bouwde echter aan zijn IT-imperium en heeft na een succesvolle beursgang zijn handen weer volledig vrij om de gitaar te laten gieren.
  • Hans Dijkhuizen was gepassioneerd draaiorgelman en kerkorganist maar koos uiteindelijk toch voor een leven van rock and roll. Kan als enige van de band noten lezen en heeft de toetsen verzorgd op ballads van o.m. Michael Bolton.
  • John en Stefan Brederode kwamen op de wereld als Siamese tweeling. Toen echter bleek dat elk van de broers een ander muziekinstrument ambieerde, zijn ze gescheiden en ieder huns weegs gegaan. Stefan werd kunstschilder met exposities in het MoA in New York. Voor John hoefde dat niet zo nodig en heeft als sessiemuzikant voor Guus Meeuwis gewerkt.