Kriss Kross Amsterdam

Kris Kross Amsterdam Aanvang 20:00 uur

Kris Kross Amsterdam is een dj-trio uit Amsterdam, bestaand uit de broers Jordy en Sander Huisman en Yuki Kempees. De muziek van de groep is een mix van moderne r&b, hiphop, funk, soul, pop en house. De naam is een verwijzing naar het Amerikaanse rapduo Kris Kross bekend van het nummer Jump.

Kris Kross Amsterdam is in 2011 in Amsterdam opgericht door de twee broers, Jordy en Sander. Met de naam Kris Kross Amsterdam, een eerbetoon aan het Amerikaanse rapduo, begonnen ze muziek te produceren die hun invloeden samenvoegde. Ze begonnen met feesten in hun thuisstad en begonnen later ook met het draaien van andere muziekstijlen zoals moderne r&b en hiphop. In 2014 sloot Yuki Kempees zich aan bij het duo. In 2015 tekende Kris Kross Amsterdam bij het platenlabel Spinnin' Records en brachten ze hun debuutsingle "Until the Morning" uit met MC CHOCO.

In februari 2016, bracht Kris Kross Amsterdam verschillende nummers uit op het platenlabel, waarbij zij wereldwijd de aandacht trokken. Ook werden de internationale hit singles "Sex" met het Amerikaanse muziektrio Cheat Codes, "Are you Sure?" met Conor Maynard en Ty Dolla Sign en "Whenever" met Conor Maynard en The Boy Next Door uitgebracht. Het nummer "Whenever" is oorspronkelijk van Shakira met de naam Whenever, Wherever maar is in een andere stijl uitgebracht door Kris Kross Amsterdam. Het nummer werd elke dag meer dan een miljoen keer beluisterd en trok de aandacht van de Billboard Hot 100. Met “Hij is van mij” scoorden ze een nummer 1-hit in de Single top 100. Het is de bestverkochte en gestreamde single van 2019.

Naast het maken van singles, geeft Kris Kross Amsterdam wereldwijd optredens. Zo stonden ze op verschillende podia, waaronder Mysteryland in Nederland, Tomorrowland in België, Parookaville in Duitsland en het Ultra Music Festival in de Verenigde Staten.

De organisatie van Haringrock was al een tijdje bezig om Kris Kross Amsterdam ook naar het festival te halen, maar Corona gooide roet in het eten. Maar deze zomer is het dan toch gelukt, en staan ze op het strand van Katwijk met een geweldige show.