Women Of Rock Dilana

Dilana Women of Rock

Dilana Smith wordt geboren op 10 augustus 1972 in Johannesburg, Zuid-Afrika. Op haar zestiende begint ze een eigen band, Wozani. Het succes lijkt haar in eerste instantie toe te lachen. Het nummer “Dancing in the moonlight” bereikt zelfs de eerste plaats van de Zuidafrikaanse hitparade. De ambities van Dilana liggen hoog. Nummer 1 staan in Zuid-Afrika is leuk, maar de wereld lonkt.

In eerste instantie lijkt het er op dat haar band Wozani in Engeland voet aan de grond krijgt, maar de apartheid speelt Dilana parten. Korte tijd daarna komt Dilana naar Nederland. Ze lijkt het geluk in ons land te vinden, want met haar band Caz verkoopt ze niet alleen veel demo’s, ze krijgt ook een platencontract. De ene hit volgt na de ander: “Do you now”, “To all planets” en “The great escape”. Daarna vertrekt ze naar Amerika. Inmiddels heeft Smith meer dan 500 optredens op haar conto staan en zij verkocht zelf meer dan 12.000 demo's aan haar fans. Haar eigen fanclub telt meer dan 11.000 leden en dat tekent ook al de kwaliteit van deze zangeres. Velen zullen nog haar optreden herinneren tijdens het Radio 538 programma 'Evers Staat Op' in het olympische Sydney. Wonderfool werd door de Nederlanders in de harten gesloten en inmiddels zijn de nummers als “Breakfast in Central Park”, “Do You Know” en “To All Planets” stevige hits geworden. Dilana was een graag geziene artieste op festivals en het lag dus ook wel in de lijn van de verwachting dat zij ook uitgenodigd zou worden voor de Marboro Flashback Tours, waarin zij Skunk Anansie speelde. In 2017 deed ze Haringrock ook al aan, en sloot ze de organisatie van Haringrock in haar armen. Diverse promotionele activiteiten heeft ze al gedaan voor dit festival, en nu komt ze dan ook met een volledig nieuwe show genaamd “Legendary Women of Rock” naar Katwijk

Dilana Presents - Legendary Women of Rock

Promotional reel for the Legendary Women of Rock Show. Dilana makes you feel like you are seeing these legends in person. Spectacular!