New Page Band (1)

New Page

De unieke sound van New page bestaat uit teksten met een boodschap en originele muziek arrangementen in de stijl van pop/rock en blues. En liggen, ondanks dat ze nieuw zijn, direct gemakkelijk in het gehoor. 

Hoe het begon

De band is in 2007 opgericht door Jack van den Berg (Drummer) en John Bijl (Bassist/ Vocals). En later zijn daar ook Dennis van den Berg (gitarist) en Fred Iterson (Gitarist/Vocals) aan toegevoegd. Met als doel zich volledig te richten op het maken van eigen nummers.

Na het enige jaren met veel plezier, passie en volledige creatieve vrijheid gespeeld te hebben hadden zij voldoende materiaal gecreëerd en werd het tijd om dit aan een publiek te laten horen. Om de nummers helemaal compleet te maken gingen ze op zoek naar een zangeres. Dit duurde uiteindelijk veel langer dan gedacht waardoor Dennis en John de band verlieten.

De band maakte kort daarna een doorstart met als harde kern Jack en Fred. De nieuwe leden werden Maikel van den Berg (Bas) en Fedor Kramer (Gitarist). En later sloot ook Tom Scholten (Keyboard) zich aan. Ook kreeg de band eindelijk een naam – New Page.

De zoektocht naar een zanger/zangeres heeft in de loop van de jaren veel verloop gekend.

Hierdoor bleven de graag gewilde opnames en optredens uit. Tot uiteindelijk in 2018 zangeres Angelique de Groot zich aansloot en de band compleet maakte.

Dit voegde ook nog een extra singer/songwriter toe. En zo kon er in 2020 eindelijk begonnen worden met het maken van opnames. En speelden wij weer live voor publiek.

Eind 2020 heeft Maikel van den Berg de band verlaten en is kort daarna opgevolgd door Martin van der Meel. Ondertussen was de cd bijna klaar en heeft Tom, die het volledige album heeft geproduceerd, ook de laatste hand gelegd aan de hoes.

In 2021 was de cd, met de toepasselijke naam, “Finally Finished!” eindelijk klaar.

Wij zijn ondertussen alweer verder gegaan met het creëren van nieuwe nummers en zullen ook deze, tijdens de steeds meer in aantal groeiende optredens, met veel plezier en passie live ten gehore gaan brengen.