Def Americans

Def Americans

Er zijn veel Johnny Cash-coverbands in Nederland, maar het is Def Americans die vaak geroemd wordt als de beste. Op een festival als Haringrock past deze groep dan ook ideaal in de line-up en wanneer de heren onder leiding van Elco Weitering het podium opstappen, is er ook een vrij grote belangstelling.

De grote hits van 'The man in black' komen allemaal wel voorbij en worden gespeeld in een vrij authentieke uitvoering. De band weet de sound van Johnny Cash goed te benaderen en doordat de zanger de kenmerkende maniertjes van Cash heeft overgenomen, komt de muziek dubbel zo goed over. Het is dan ook Weitering die vooral de show maakt, aangezien de andere bandleden een beetje een fletse houding aannemen. 

Halverwege de set haalt Def Americans nog een konijn uit de hoge hoed, wanneer zangeres Kim Wolterink het podium opkomt. Verbazingwekkend hoe dicht zij bij de sound van June Carter komt. Derhalve zijn songs als It Ain't Me Babe en Jackson een genot om aan te horen. Daarnaast krijgt I've Been Everywhere nog een klasse uitvoering.