Word nieuwe burgemeester van Katwijk Rene Bom?

Nachtburgemeester Rene Bom en Ton Frissen Haringrock

Katwijk/Den Haag: De gemeenten Katwijk is naarstig op zoek naar het burgemeesterschap nu oud burgemeester Wienen naar Haarlem is vertrokken. De organisatie van het Katwijkse Haringrockfestival heeft hun bevriende nachtburgemeester daarom om raad gevraagd. Heeft Katwijk nu misschien ook een nachtburgemeester nodig ? Binnenkort verschijnt er een video interview met René Bom op het Youtube kanaal en de facebook pagina van Haringrock. Bom is beter bekend als mister Parkpop en nog beter bekend als de Nachtburgemeester van Den Haag. René Bom, is sinds 58 jaar de onvervalste Hagenees en Nachtburgemeester van Den Haag, en volstaat zijn taken daarin goed. Niemand is al zo lang betrokken bij de belangrijkste Haagse popfestivals Parkpop, The Life I Live(voorheen Koninginnenach) en Kaderock , Zeeheldenfestival als René Bom, een beroepshagenees bij uitstek. Een publiek figuur met de oren en ogen van een Hagenees. De Haagse tongval en met een enorme kennis van muziek en passie voor festivals en zijn stad Den Haag.

De nieuwswaarde hierin voor Katwijk, is dat het interview zal gaan over de ontwikkeling die Katwijk momenteel doormaakt op het gebied van popmuziek en cultuur. René Bom herkent dit uit eigen ervaring omdat hij er een tweetal decennia geleden zelf middenin zat in Den Haag. Zijn advies: stel een nachtburgemeester aan die dient als spreekbuis! Het gesprek naar aanleiding waarvan het interview is afgenomen, is een gesprek tussen Hagenaar René Bom en Katwijker Ton Frissen. Bom is als Nachtburgemeester van Den Haag werkt hij mee aan het landelijk op de kaart zetten van Haagse festivals waarvan Parkpop het meest bekend is. Dit festival heeft veel overeenkomsten met het Katwijkse Haringrock. Frissen, die verantwoordelijk is voor Haringrock is pas 10 jaar als organisator actief in het wereldje maar heeft de afgelopen jaren Haringrock zien uitgroeien tot een groot evenement waar duizenden bezoekers op af komen. Het festival, waarvoor hoofdzakelijk Katwijkse bands geprogrammeerd worden, krijgt desondanks sinds een aantal jaren landelijke aandacht en ligt goed bij de gemeente en toezicht houdende instanties.

“Dat komt omdat je zelf binnen de organisatie alle contacten onderhoudt en alles in eigen hand houdt”, zo verklaart René Bom. Hij heeft Haringrock de afgelopen jaren gevolgd en herkent zichzelf in Frissen en de wijze waarop deze Haringrock organiseert en onder de aandacht brengt van een groot publiek.

“Een Nachtburgemeester zoals Den Haag die middels mijn persoontje heeft, regelt niet alleen de promotie van het festival, maar probeert ook vaak een spreekbuis voor de horeca gelegenheden in Den Haag en dient tevens als marketing product voor de gemeente.Een Nachtburgemeester heeft veel formele en informele contacten en promotie. Daarbij legt hij de contacten en is laagdrempelig benaderbaar voor omwonenden. All in one dus. De groeipijnen die Katwijk nu mogelijk nog ervaart, neem je hiermee weg.

Het interview verschijnt binnenkort in de media en zal een interessant onderwerp van gesprek zijn onder allen die betrokken zijn bij de organisatie van muziek- en culturele evenementen in het vissersdorp Hou daarom de facebookpagina’s en de website Haringrock en www.dehaagsebom.com in de gaten.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van