Wijkraad Katwijk aan zee steunt initiatief KW vrijmarkt met donatie

Wijkraad Katwijk

De vrijmarkt (Visserijmarkt nieuwe stijl) en het Ondernemersplein is een op en top Katwijks evenement en zeer uniek. Aankomende zomer op 15 juli word het voor het eerst gehouden op het Duinplein , de boulevard en in het winkelhart van Katwijk. Dit nieuwe initiatief is een voortzetting van de maritieme markt wat altijd door SVK werd georganiseerd sinds 2012. Helaas om financiële redenen moest SVK hiermee stoppen. De rede dus voor de Wijkraad Katwijk aan Zee om dit initiatief uit motivatie oogpunt te steunen met een bedrag van 1000,- euro.

“Wij zijn hier ontzettend blij mee meld het comité van de vrijmarkt. Na de tegenslag die we eerder hadden met de misgelopen 5000,- euro extra verwachte subsidie is dit een mooi gebaar vanuit de Wijkraad.”

De Rabobank Leiden-Katwijk en het Ondernenmershuis Katwijk wilde wel voor deze tekorten garand staan. Daar kwam tevens nog de uit Rijnsburg afkomstige startende ondernemer van RuhrGold bij. Het stelt ons gerust dat het niet alleen vanuit de ondernemer hoeft te komen, maar dat ook de Wijkraad dit initiatief omarmd. Er is altijd goed contact geweest met de bewoners, horeca en ondernemers uit de buurt. Ook is er regelmatig goed contact met de wijkraad over onze plannen v.w.b de markt en onze samenwerkende organisatie Haringrock, zegt het comité.

De organisatie meld nu al een zeer geslaagd evenement neer te gaan zetten. Binnen vier maanden heeft het comité meer dan 180 kramen aangemeld gekregen. Daarbij loopt het Ondernemersplein ook al vol en zijn hier nog maar slechts enkele plaatsen beschikbaar. Ton Frissen van Haringrock benadrukt de goede samenwerking met de gemeente Katwijk. Als je een goed plan en een goede organisatie hebt kan er veel in Katwijk. Het bezoek van wethouders en burgemeester aan Haringrock van de afgelopen jaren wordt door hem dan ook zeer gewaardeerd.

Ook de betrekkingen met de strandpaviljoen houders, de horecaondernemers in het centrum en aan de Boulevard tezamen met de bewonerscommissie zijn zeer goed.

“Cultureel ondernemen”, dat is de omschrijving die Ton dan ook geeft aan het organiseren van dergelijke evenementen. Er wordt door de organisatie veel aandacht besteed aan het veilig houden van het evenement en de handhaving van het horeca beleid. Het moet goed zijn voor je bezoekers, maar ook voor omwonende. Rekening houden met elkaar is dan ook zeer belangrijk. Daarbij gericht zijn op de Katwijkse bevolking en met een bezoekersaantal van rond de 5000 personen per avond is Haringrock een evenement met vaste waarde voor ons dorp. Ook de keuze voor de ondersteuning van Katwijkse goede doelen draagt daar aan bij. De vrijmarkt en het Ondernemersplein zullen naar verwachting maar liefst meer dan 25.000 bezoekers naar Katwijk trekken. De markt en het ondernemersplein worden gehouden op zaterdag 15 juli van 10:00 tot 18:00. Haringrock vind dat zelfde weekend plaats, en begint op zaterdag al om 16:00. Na afloop vind er op het strand van Katwijk een grote vuurwerkshow plaats.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van