Queenmania headliner op Haringrock

Het over anderhalve week te houden Haringrock kent een afsluiter van formaat. Het is Queen-mania, een Italiaanse tributeband die volgens velen de beste is van alle Queen coverbands die er zijn.

Queenmania is werkelijk op het allerlaatste moment vastgelegd. Aanleiding hiertoe was de annulering van Pink Project afgelopen weekend voor wie de rol als headliner aanvankelijk was weggelegd. Pink Project heeft het optreden wegens ziekte van een van de bandleden moeten cancellen. Heel vervelend voor beide partijen, zeker gezien de omstandigheden.

Maar ‘the show must go on’. Er is natuurlijk meteen een waardige vervanger gezocht en gevonden. Nou stond Queenmania sowieso al op het verlanglijstje van Haringrock – alleen komt de band nu een jaartje eerder dan gepland. Met het afzeggen door Pink Project werd door de sympathieke heren ook meteen de toezegging gedaan het op een later moment meer dan goed te maken.

Queenmania headliner op Haringrock

Het programma wat door de -van TV bekende- Dennis Weening zaterdag 28 juni gepresenteerd gaat worden, komt er nu als volgt uit te zien:

Queenmania

Deze topband brengt de muziek van de legendarische band van Freddie Mercury vol overgave. Queenmania presenteert de sound van hun grote helden verbluffend authentiek met de grote bekende Queen hits , "We Are The Champions", "We Will Rock You","Radio Gaga", “I Want To Break free” en natuurlijk “Bohemian Rhapsody”. Queenmania is niet alleen een sound-a-like Tribute maar zal iedereen verbazen door de ongelooflijke gelijkenis van frontman Sonny Ensabella met Freddie Mercury. Zijn performance, de will-power en de vocalen is voor Queenmania van grote waarde en zorgt voor een show met een karakter en de beleving van een legende die met Queen de jaren 70, 80 en 90 domineerde.

Met talrijke optredens in heel Europa wordt het publiek overal opgezweept bij de grote concerten o.a. in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, UK , Hongarije, Tsjechië etc. (voor meer info: www.queenmania.it)

Support Act

Waar Haringrock het oudste festival is, is Support Act de langst bestaande (en nog immer actieve) coverband van Katwijk. Dit jaar is het 15 jaar geleden dat ze als gelegenheidsformatie (De Leuk-Dat-Je-Jarig-Band) een optreden deden op een verjaardagsfeestje. Inmiddels spelen ze met hun TOP 2000-repertoire door heel het land en zelfs geregeld ook buiten de landsgrenzen. Wie de band een tijdje niet gezien heeft, zal zien dat de band beschikt over twee zeer sterke zangeressen. Het repertoire krijgt overigens elk kwartaal een bloedtransfusie wat betekent dat SA beslist geen doorsnee-band is.

Evening News

Evening News maakt muziek die een brede grijns op je gezicht tovert. Zonovergoten en swingend. Ze spelen vrolijke, zomerse ska muziek en doen dat gewoon heel erg goed. Een lekkere band die nog niet heel erg bekend is in deze region maar daar gaat door hun optreden op haringrock vast verandering in komen.

Rock of Ages

Nog nooit van gehoord? Dat kan kloppen. Rock of Ages maakt op Haringrock namelijk haar debuut. Het is een gelegenheidsband van een 6-tal muzikanten van verschillende achtergronden maar met één gemeenschappelijke factor: de liefde voor jaren 80/90 glamrock.

De leden van The Rokk, Incease, Band and Breakfast, Montany, Coverrob en Lost Boys spelen muziek van AC/DC, Mr. Big, Aerosmith, Whitesnake en Bon Jovi. 'Een eenmalig optreden', volgens de bandleden maar of je dat serieus moet nemen... Rock of Ages zou zomaar een van de hoogtepunten van het festival kunnen worden.

Carthago

'Goede wijn behoeft geen krans', zeggen de Fransen. Als kwaliteit vroeg of laat toch wel wordt opgemerkt, dan is het voor Carthago een kwestie van stug doorgaan en afwachten tot het moment dat een oplettende plugger dit progrock-gezelschap in het vizier krijgt. Een band die in niets onderdoet van bijv. een band als Within Temptation en alles in zich heeft om de stap naar nationale en internationale bekendheid te maken. Goeie composities, getalenteerde muzikanten en een genot om live te aanschouwen. Zolang de doorbraak er nog niet is, kunnen we nog schaamteloos genieten van de muziek van dit vijftal op een lokaal festival als Haringrock. Elk nadeel heeft immers z'n voordeel.

All Comes Down

Een alternatieve rockband die in 2012 wordt geformeerd en meteen een demo opneemt en uitbrengt. Waar veel bands vervolgens afwachten 'tot er wat gebeurt' gaan de heren en dame van All Comes Down er vol tegenaan: spelen, spelen, spelen. Eind vorig jaar haalde de band de finale van de Grote Prijs van Rotterdam en staat de band aan het begin van een groot muzikaal avontuur.

WK Voetbal

Goed nieuws voor wie muziek- en voetballiefhebber is. Je hoeft geen keuzestress te hebben. Als Nederland speelt word de wedstrijd op het festivalterrein op een groot scherm uitgezonden.

Het festival terrein gaat om 15:00 al open. De eerste band trapt om 17:00 uur af. De organisatie roept bezoekers op om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, per fiets of lopend naar het festival te komen. Volg de instrukties van de stewards op rondom het festival terrein. En plaats fietsen en brommers zoveel mogelijk in de daarvoor bestemde stalling.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van