Programma Haringrock 2015 bekend

Katwijk, 20 februari 2015 – Hoewel het nog even duurt voor het zover is, kunnen de aanplakbiljetten voor het Haringrockfestival van a.s. juni al naar de drukker. De namen van de bands die op gaan treden, zijn namelijk deze week bekend geworden.

De organisatie van Haringrock kijkt met een tevreden gevoel terug op het festival van afgelopen zomer dat voor de tweede keer in haar geschiedenis als openluchtfestival gehouden werd. Na het eerste jaar waar alles vlekkeloos verliep, zag Haringrock bij de gemeente Katwijk alle lichten op groen gaan waardoor het allemaal in korte tijd geregeld kon worden. Met als gevolg wederom een geslaagd evenement. Mooi weer en een puik programma dat prima werd ontvangen door het publiek. Dennis Weening zal ook dit jaar het festival weer aan elkaar gaan praten. Kan het nog mooier?

Jazeker. Twee keer zo mooi om precies te zijn. Want komend jaar wordt Haringrock niet één maar twee dagen georganiseerd. Een tweedaags festival met dubbel zoveel plezier, en dubbel zoveel bands om van te genieten. Op 26 en 27 juni zal het grote Haringrockpodium het domein zijn van lokale muzikanten waarbij de headliner een grotere naam is die ook buiten Katwijk bekendheid geniet.

Welke bands staan er dit jaar op het programma?

 • Taste It een band die bestaat uit stoere rockers met recht voor z’n raap rockmuziek.
 • Cafe De Melkboer, een zeer de moeite waard project van de mannen achter o.a. Concerto di Aqua.
 • U2-Experience, de U2 tributeband van deze eeuw. Bijzonder is dat de broer van Dennis Weening de lead zanger is van deze band. Katwijker Arie Remmelzwaal is te vinden achter de drums van deze top tribute act.
 • De Anouk-tributeband van Nederland, die krachtig, rauw, gevoelig en meedogenloos is. Eigenlijk zoals Anouk het zelf zou willen.
 • Another Midlife Crisis waarbij het woord crisis je op het verkeerde been zet – het is een van de frequentst optredende bands in Katwijk.
 • Not Dead Yet, ouwe rockers, ouwe muziek maar met een houdbaarheidsdatum die nog lang niet verstreken is.
 • AJ and the Wildgrooves, blues zoals blues hoort te zijn. Veel bluesbands zijn vlees nog vis – AJ and the W is vlees én vis met Katwijkse artiesten die al sinds het ontstaan van Haringrock betrokken zijn geweest. Een echte thuis wedstrijd voor deze band.
 • Pink Project, een band die het voor elkaar krijgt tot twee maal toe een uitverkocht Ahoy weet te realiseren behoeft natuurlijk geen verdere uitleg...
 • Rob Ouwehand, muzikale alleskunner en creatief brein die voor Haringrock weer iets speciaals heeft bedacht. Zonder band dit keer, spannend!
 • The Looters, een nieuwe funky/jazzy band - lekker fris, lekker anders met de Katwijkse Agaat van Velzen.
 • Dilana Smith, powergirl wiens spraakmakende optreden op Boetzolderpop insloeg als een bom en het op Haringrock nog eens over komt doen. Speciaal voor deze gelegenheid is de band uitgebreid met de Katwijkse gitarist Martin van Duijn (van Support Act).

De organisatie is nog op zoek naar sponsors. Zakelijke partijen die hun bedrijfsnaam willen linken met het Haringrockfestival dat zelfs in de nationale agenda’s en in Europa’s grote festivalmagazines mag staan. Zakelijke partners die hun naam in verband willen brengen met een lokaal evenement dat straks ook op Nederland 1, 2 en 3 gepromoot zal gaan worden. Waar een klein dorp groot in kan zijn.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van