Programma haringrockfestival bekend

Gezien het animo onder de lokale bands zou Haringrock gemakkelijk een 6-daags festival kunnen zijn. Ongeveer 33 bands meldden zich de afgelopen weken aan om op Katwijks oudste festival te komen spelen. Deze week maakt de organisatie bekend welke 6 namen daarvan geselecteerd zijn en op het affiche komen te staan van Haringrock 2014. Het festival, dat al sinds de jaren 80 jaarlijks gehouden wordt,werd vorig jaar voor het eerst als openluchtfestival georganiseerd. Een schot in de roos. Het muziekspektakel dat jaar in, jaar uit een paar honderd man op de been brengt, trok vorig jaar op het Schaakplein in één keer net zoveel bezoekers als de 5 jaar daarvoor bij elkaar opgeteld.

Dit jaar is Haringrock wederom de gratis afsluitende activiteit van de Visserijweek. Plaats van handeling is het parkeerterein aan de Noordduinen in Katwijk. Toepasselijk vlakbij de zee. De muziekliefhebbers kunnen daar genieten van 5 lokale bands en een afsluiter die in Nederland en daarbuiten inmiddels een enorme populariteit heeft opgebouwd. Dennis Weening neemt de presentatie van dit oudste festival op zich. En zal de bands op deze dag aan elkaar praten.

Pink Project

Pink Project is, zoals de naam al verraadt, een Pink Floyd Tributeband. Een band die de muziek van Roger Waters en David Gilmour levend houdt. De bandleden beperken zich niet alleen tot het naspelen van de muziek - ook het showelement krijgt veel aandacht. Een optreden van Pink Project is een lust voor het oog én het oor. De band heeft al meerdere malen opgetreden in Katwijk en heeft hier een behoorlijke reputatie opgebouwd. Katwijker Rob Ouwehand zal als Special Guest de band op een bijzondere wijze aankondigen. Wat dit word houden we nog even geheim. Meer info omtrent deze band volgt later via de media.

Evening News

Evening News maakt muziek die een brede grijns op je gezicht tovert. Zonovergoten en swingend. Ze spelen vrolijke, zomerse ska muziek en doen dat gewoon heel erg goed. Een lekkere band die nog niet heel erg bekend is in deze regio. De bandleden hebben hun sporen verdiend in bands als Ska-D-Lite, Lord B and the Sensationals, Rohan Lee and the Recipe en The Regulators.

Rock of Ages

Nog nooit van gehoord? Dat kan kloppen. Rock of Ages maakt op Haringrock namelijk haar debuut en is een wens van een aantal Katwijkse muzikanten die nu in vervulling gaat. Het is een gelegenheidsband van een 6-tal muzikanten van verschillende achtergronden maar met één gemeenschappelijke factor: de liefde voor jaren 80/90 glamrock. De leden van The Rokk, Incease, Band and Breakfast, Montany, Coverrob en Lost Boys spelen muziek van AC/DC, Mr. Big, Queen, Whitesnake en Bon Jovi. 'Een eenmalig optreden', volgens de bandleden maar of je dat serieus moet nemen... Rock of Ages zou zomaar een van de hoogtepunten van het festival kunnen worden.

Support Act

Waar Haringrock het oudste festival is, is Support Act de langst bestaande (en nog immer actieve) coverband van Katwijk. Dit jaar is het 15 jaar geleden dat ze als gelegenheidsformatie (De Leuk-Dat-Je-Jarig-Band) een optreden deden op een verjaardagsfeestje. Inmiddels spelen ze met hun TOP 2000-repertoire door heel het land en zelfs geregeld ook buiten de landsgrenzen. Aankomende zomer zijn ze sinds lange tijd weer eens in Katwijk te aanschouwen. Wie de band een tijdje niet gezien heeft, zal zien dat de band beschikt over twee zeer sterke zangeressen. Ook het repertoire wordt maandelijks ververst wat betekent dat Support Act beslist geen doorsnee-band is.

Carthago

'Goede wijn behoeft geen krans', zeggen de Fransen. Als kwaliteit vroeg of laat toch wel wordt opgemerkt, dan is het voor Carthago een kwestie van stug doorgaan en afwachten tot het moment dat een oplettende plugger dit progrock-gezelschap in het vizier krijgt. Een band die in niets onderdoet van bijv. een band als Within Temptation en alles in zich heeft om de stap naar nationale en internationale bekendheid te maken. Goeie composities, getalenteerde muzikanten en een genot om live te aanschouwen. Zolang de doorbraak er nog niet is, kunnen we nog schaamteloos genieten van de muziek van dit vijftal op een festival als Haringrock. Elk nadeel heeft immers z'n voordeel.

All Comes Down

Een alternatieve rockband die in 2012 wordt geformeerd en meteen een demo opneemt en uitbrengt. Waar veel bands vervolgens afwachten 'tot er wat gebeurt' gaan de heren en dame van All Comes Down er vol tegenaan: spelen, spelen, spelen. Eind vorig jaar haalde de band de finale van de Grote Prijs van Rotterdam en staat de band aan het begin van een groot muzikaal avontuur. Het festival terrein gaat om 15:00 al open. Voor Katwijkse Zjantal Ypma word dit haar eerste thuis wedstrijd.

De eerste band trapt om 17:00 uur af op 28 Juni. De organisatie roept bezoekers op om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, per fiets of lopend naar het festival te komen. Het terrein zal om 15:00 open gaan voor bezoekers.

Op 22 februari zal Dennis Weening middels een promoclip op de website de bands al aankondigen. Voor verdere info, zie www.haringrock.nl.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van