Programma 30 jaar Haringrock bekend

Katwijk – Hoewel het nog even duurt voor het zover is, kunnen de aanplakbiljetten voor het Haringrockfestival van a.s. juni al naar de drukker. De namen van de bands die op gaan treden, zijn namelijk deze week bekend geworden.

De organisatie van Haringrock kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op het festival van afgelopen zomer dat voor de derde keer in haar geschiedenis als openluchtfestival gehouden werd. Na het eerste jaar als openluchtfestival in 2013 -waar alles ook al vlekkeloos verliep- zag Haringrock bij de gemeente Katwijk alle lichten op groen gaan. Met als gevolg wederom een geslaagd evenement. Mooi weer, schitterende locatie en een puik programma dat prima werd ontvangen door het publiek. Dennis Weening zal ook dit jaar het festival weer aan elkaar gaan praten. En in het kader van 30 jaar Haringrock zal ook oud gediende Katwijker Dick Zuydwijk de presentatie nog een keer op zich nemen. Kan het nog mooier?

Jazeker. Twee keer zo mooi om precies te zijn. Want komend jaar wordt Haringrock wederom tweeavonden georganiseerd op het nieuwe evenementenplein, ook wel “Haringrockplein”genoemd in de volksmond. Een tweedaags festival dus, met dubbel zoveel plezier, en dubbel zoveel bands om van te genieten. Op 24 en 25 juni zal het grote Haringrockpodium het domein zijn van lokale muzikanten waarbij de headliner een grotere naam is die ook buiten Katwijk bekendheid geniet.

Welke bands staan er dit jaar op het programma?

In Mascon
Een zeer de moeite waard project. Deze band is aangedragen door de werkgroep Siegen (D)-Katwijk. Deze band komt uit de partnerstad van Katwijk genaamd Siegen Duitsland en heeft als doel de muziekcultuur van beiden steden samen te brengen. Deze band speelt eigen werk van Jazz, Rock en Pop.

The Expired Faces
Deze band behoort zeker thuis op deze speciale jubileum editie. Katwijker Willem Kuijt en Volker van Hammeren waren als muzikanten al nauw betrokken bij het ontstaan van Haringrock 30 jaar terug. Het is dus voor deze band een reünie feestje om dit jaar erbij te kunnen zijn.

Blind Alley
De band van Gerrit van de Bent en mede grondlegger van het Haringrock in de jaren 80 en 90. De band speelde ook al in de tijd van Haringpop, maar dan onder de naam Straddle. Deze band zal dan ook het Haringrock gevoel terug gaan brengen.

Kattuk Moonshine
Deze coverband brengt de rock muziek uit vroegere tijde weer even tot leven. Met scheurende gitaren en vette drumpartijen is deze band klaar voor het grote publiek.

Catapult Tribute
Dit was de in de jaren ’70 de bekende band van Katwijker Cees Bergman. Catapult ouwe rockers, ouwe muziek maar met een houdbaarheidsdatum die nog lang niet verstreken is. Deze band bestormde de Top40 met diverse grote hits. Ook toerde deze band in die tijd niet voor niets Europa door als voorprogramma van de Golden Earring. Nu als headliner op vrijdag met zijn huidige band van Beukenstein die de hits van Catapult op zijn best zullen gaan vertolken.

Waid Biens
Rock zoals rock hoort te zijn. Veel rockbands zijn vlees nog vis – Waid Biens is vlees én vis met Katwijkse artiesten die al sinds het ontstaan van Haringrock betrokken zijn geweest. Een echte thuis wedstrijd voor deze band met zanger Bert Vlasman. Bert was organisator van Haringrock in de jaren 90 tot 2006. Nu weer even terug op “zijn” podium.

The Unusual
Een band die met veel plezier muziek maakt. Rocken en hun enthousiasme overbrengen aan het publiek is dan ook hun moto.

Les Zazous
Muzikale alleskunner en creatief brein Jan van der Plas uit Katwijk is de man achter diverse muzikale landelijke projecten. Les Zazous was zo’n project. De band met de pakkende popliedjes die een voorliefde voor de jaren ’60 verraden, was in de jaren tachtig en negentig een bekende naam in het Nederlandse popcircuit. Les Zazous stond in de jaren '80 en '90 regelmatig in zalen als Paradiso en De Melkweg en toerde onder meer als voorprogramma van Radiohead, Fatal Flowers en World Party. Les Zazous brak door met haar debuutsingle Chain Gang, de opvolger Another Town schopte het zelfs tot de Engelse indie charts. Onder contract bij Universal Music kwam in 1993 Exota! uit met de hits Seven Seas en Crying In My Sleep.

Rubberen Robbie Tribute
Wie kent deze band nu niet. Ook nu worden de nummers van Rubberen Robbie nog altijd op de nationale radio stations gedraaid. Katwijker Cees Bergman is het brein achter deze band, en kwam voort als wijze van grap uit zijn toenmalige band Catapult. Rubberen Henkie uit Leiden is de enige echte officiële tribute band van Rubberen Robbie, en speelt deze met veel respect en overgave op het grote podium. Cees Bergman was destijds de frontzanger van de band, en zal nog eenmaal speciaal voor Haringrock zijn eigen nummers met deze band uitvoeren.

Het Feestteam
Is de feestact van Nederland. Niet voor niets speelt deze act al jaren in het voorprogramma van de Toppers. Maar ook op de grote Radio538 feesten in hartje Amsterdam laten ze de handen in de lucht gaan voor 30.000 mensen. Het Feestteam zal het publiek nog even uit hun dak laten gaan voor de hoofdact begint. Dus zorg dat je erbij bent want dit mag je niet missen.

John Diva & The Rocket of Love

John Diva & The Rocket of Love
De afsluiter van Haringrock 2016. Speciaal voor deze gelegenheid zal deze band over komen vanuit Amerika. John Diva is het brein achter nummers van de ware KISS, Bon Jovi, Europe en diverse andere grote namen. Niet voor niets speelt deze band al twee jaar op Europa’s grootste rock festival Wacken Openair (D). Sinds de hoogtijdagen van de 'hair' oftewel 'glamrock' bands uit de jaren ''80 is er niet een dergelijk authentieke, meer powervolle of meer ambitieuze hairmetalband geweest dan John Diva en The Rocket of Love. Met het meezingen en dansen van al de rock hits uit de jaren 80 en 90 zal Haringrock samen met het vuurwerk van SVK het festival weer spectaculair afsluiten. Ook dit jaar verbind Haringrock zich weer met een goed doel. Dorcas regio West heeft zich hiervoor aangemeld om samen met Haringrock weer leuke acties op touw te zetten. We hopen dan ook dat er andere organisaties en instellingen zijn die samen met ons weer een leuk bedrag op willen halen. Hebben jullie zo’n idee, meld je dan aan via onze website. Kijk ook voor meer informatie op www.dorcasregiowest.nl

De organisatie is nog op zoek naar sponsors. Zakelijke partijen die hun bedrijfsnaam willen linken met het Haringrockfestival dat zelfs in de nationale agenda’s en in Europa’s grote festivalmagazines mag staan. Zakelijke partners die hun naam in verband willen brengen met een lokaal evenement dat landelijk gepromoot zal gaan worden. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Bezoek onze website www.haringrock.nl voor meer info over de organisatie en het programma.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van