Pink project op Haringrock

Katwijk – Pink Project zal deze zomer als afsluiter act de presence geven op het Katwijkse Haringrockfestival op parkeerterrein Noord. Pink Project is een Pink Floyd tributeband van uitzonderlijk hoog niveau die nationaal en internationaal bekendheid geniet.

Pink project op Haringrock

Pink Floyd en Pink Project

Naarmate de jaren verstrijken, wordt de kans dat het echte Pink Floyd ooit nog live te aanschouwen zal zijn steeds kleiner. Met deze band, die het geesteskind is van zanger Peter Chattelin, heeft de Pink Floyd liefhebber een uitstekend alternatief. Hun concerten zijn steevast uitverkocht en de liefde voor de muziek van de band rondom Roger Waters, David Gilmour, Richard Wright en Nick Mason spat van het podium af.

Op dit moment is Pink Project bezig met de “Floyd through the years” theatertour, die de band dit seizoen weer zo’n 25 keer uitvoert in de grootste theaters van Nederland. Naast deze tour treedt Pink Project ook op. Zij kiezen daarvoor zorgvuldig de locaties uit. Vorig jaar was het bijvoorbeeld de eerste band die, ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan, in de tuin van het Vredespaleis mocht optreden.

Des te mooier is het dus dat de band dit jaar op Haringrock staat. Organisator Ton Frissen heeft in 2007 en 2008 al eens mogen werken met Pink Project. Toen waren binnen een week alle kaarten volledig uitverkocht. Echter na 2008 deed de band buiten de theatershows alleen nog grotere producties. In Katwijk was destijds geen geschikte locatie voor een waardig Pink Floyd show te vinden.

WK voetbal

Met Pink Project heeft het festival dus zijn publiekstrekker te pakken. Belangrijker nog dan andere jaren, omdat er dit jaar concurrentie is vanuit een andere hoek.

Waar normaliter slechts het weer sterk bepalend is voor de opkomst – dit jaar wordt er ook gevoetbald. Het WK in Brazilie is dan in volle gang en als het Nederlands Elftal 2e wordt in de pool dan trapt Oranje die dag om 18.00 uur af voor de eerste wedstrijd in de volgende ronde. Pogingen om de FIFA een aanpassing in de speeltijd te laten maken, zijn mislukt vandaar dat de organisatie zelf met een oplossing moet komen.

Niet alleen uit sympathie voor het festival wil Pink Project spelen - ook de doelstelling van het festival spreekt ze erg aan. Daarom heeft hun sympathie voor het festival doen besluiten zich ook voor dit oudste festival van Katwijk aan te melden.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van