Ondernemend Katwijk omarmt Haringrock en vrijmarkt initiatief

Ondernemend Katwijk

Passie voor muziek, verbondenheid met Katwijk en, de Katwijkers. De visie om het oudste lokale festival naar een landelijk niveau te tillen; dat is reeds gelukt. Het voor het grootste gedeelte uit vrijwilligers bestaande organisatieteam van Haringrock zet op dit moment alle zeilen bij om het geliefde en stevig neergezette muziekfestival niet alleen voor de muziekliefhebber verder te ontwikkelen, maar ook tot een platform te maken voor Katwijkse ondernemers.

“Dit unieke, oudste en, gratis rockfestival aan de kust moet niet alleen doorgang blijven vinden, maar heeft ook de kans om het niveau van een kleinschalig dorpsmuziekfeestje ruim te overstijgen!' Aldus: Frissen. Recent is hiervoor ook de samenwerking gezocht met de Rabobank Leiden-Katwijk het Ondernemershuis en de Katwijkse Ondernemers verenigingen. Een aantal vrijwilligers hebben namelijk een grote vrijmarkt in ontwikkeling gebracht, die zeker goed bezocht zal gaan worden.

Er zijn al meer dan 150 landelijke aanmeldingen binnen van standhouders die graag mee willen doen aan de Katwijkse Vrijmarkt (Visserijdagen nieuwe stijl) Dit houd gelijk in dat deze markt in één klap de grootste vrijmarkt van de Bollenstreek word. Er is dus al een mooi succes behaald door het Vrijmarkt comité. De markt zal uitgestald worden op een groot deel van de Boulevard. Ook het winkel-centrum zal bol staan van de activiteiten. Zo zal de muziekschool House of Music een podium plaatsen op het Andreasplein. En op het Ondernemersplein naast de Zwaan zal Muziekcentrum The Box uit Valkenburg een podium plaatsen waar sfeer muziek ten gehore wordt gebracht tijdens het netwerken van ondernemers.

Het Ondernemersplein, het festivalterrein en de activiteiten in het centrum zullen met elkaar in verbinding staan. Dit geheel zal uitgevoerd worden door B&J partyservice uit onze gemeenten en zorgen voor een uniek evenement waar beleving en sfeer hoog in het vaandel staan. De Visserijambachten zullen zoveel mogelijk in de nabijheid van de Tonnen poort worden geplaatst. Zo zal ook de visserijcultuur in het dorp in ere worden gehouden tijdens deze markt.

Dat alle zeilen worden bijgezet is in dit geval geen loos visserslatijn. Het regionaal en zelfs nationale en internationale bekende en geliefde festival heeft met nogal wat tegenslag te maken gehad. Zo meldde SVK -de samenwerkende partij van Haringrock- in juli vorig jaar wegens organisatorische en financiële redenen- niet meer te kunnen bijdragen. De afgelopen tijd zijn er diverse gesprekken geweest met KOV, Rabobank Leiden-Katwijk, De Winkeliers vereniging Zeezijde en de Horecavereniging Katwijk om een samenwerking aan te gaan. Dit is uiteindelijk gelukt. Er zijn over en weer voorstellen gedaan om dit evenement in samenwerking te kunnen uitvoeren. Dit met als doel om Katwijk de economie en het toerisme de mooie beleving te geven van het evenement.

Het moet een feest zijn voor iedereen dat ook nog eens landelijk onder de aandacht komt. Het word iets unieks voor Katwijk, waar een grote groep vrijwilligers zich voor heeft ingezet. Het enige wat ons nu nog tegen kan zitten is het weer. Maar Ton Frissen van Haringrock blijft positief. Tot nu toe zijn de weergoden ons goed gezind geweest. “Ieder jaar hebben wij nu al van een mooi evenement en uitermate goede weersomstandigheden mogen genieten. Wat ieder jaar resulteerde in veel bezoekers “ Aldus: Ton Frissen. De vrijmarkt en het Ondernemersplein vinden plaats op zaterdag 15 juli. Haringrock zal op 14 en 15 juli plaats vinden. Het programma van je in de line-up.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van