Nieuwe vrijmarkt van Haringrock moet 25.000 bezoekers trekken

Vrijmarkt Haringrock

De organisatie van Haringrock wil op de Boulevard een grote vrijmarkt met honderden kraampjes. Het festival is op zoek naar een ‘vervanger’ van de Visserijdagen, die dit jaar voor het laatst waren. Een vrijmarkt moet de culturele dagen gaan opvolgen. De organisatie verwacht dat de nieuwe markt 25.000 bezoekers zal trekken.

Het gratis festival op het evenementenplein aan de Boulevard, was de afsluiter van de Visserijdagen. Onlangs werd echter bekend gemaakt dat deze dagen voor het laatst zijn gehouden. Organisator Ton Frissen vindt dat Katwijk nu een belangrijke publiekstrekker armer is en een stuk van zijn identiteit verliest.

Om die reden is het plan geboren om op de Katwijkse boulevard, met het Haringrockterrein als middelpunt, een grote vrijmarkt te organiseren op zaterdag 15 juli, de tweede dag van Haringrock. De maritieme markt die onderdeel was van de Visserijdagen blijft zo behouden, maar de markt zal groter worden dan de mensen gewend zijn.

De vrijmarkt wordt deels commercieel en deels non-profit. Omdat Haringrock elk jaar een goed doel ondersteunt, is dit met name een appél aan goede doelen om zch hiervoor aan te melden. Bedrijven, organisaties, verenigingen zijn van harte welkom.

De markt is in principe een non-food markt. De organisatie zal binnenkort met de Katwijkse Ondernemers Vereniging, de horecavereniging en Zeezijde Katwijk in gesprek gaan om een samenwerking hierin te bespreken.

Wie met een kraam om de markt wil staan kan zich aanmelden via markt@haringrock.nl.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van