Katwijk rijp voor nieuw cultuur-centrum

Ton Frissen

Er moet een cultuurcentrum komen in Katwijk. Dat is de stellige overtuging van Ton Frissen, de man achter o.a. Haringrock. Een multi-functionele plek waar theater, muziekschool, oefenstudio’s, muziek-cafe, restaurant en zalen voor feesten en evenementen en middelgrote concerten (1.000 tot 1.500 bezoekers) onder één dak verenigd zijn.

Organisator Frissen is er heel stellig in en zou graag op korte termijn met ondernemers en gemeente eens rond de tafel gaan om gezamenlijk te gaan broeden op dit idee.

De huidige lokaties schieten te kort qua capaciteit of voldoen niet aan de geluidsnormen.

Katwijk groeit en een modern cutuurcentrum waar alles onder gebracht kan worden, is dan ook geen overbodige luxe meer.

Tripodia is weg, en het gestoei om een muziekschool en andere organisatoren onder te brengen is lastig tot zelfs niet mogelijk. Een multifunctioneel complex met ook een muziek-cafe en restaurant, is zeker levensvatbaar volgens Frissen.

“Een aantal jaar geleden ben ik er al mee bezig geweest en heb ik onderzoek verricht om vast te kunnen stellen of mijn buikgevoel terecht was. Hoe ik het voor ogen heb, is een veelzijdiger aanbod dan waar Tripodia in heeft voorzien. Maar met het verdwijnen van Tripodia is de urgentie alleen maar groter geworden”, vertelt Frissen.

Ton Frissen is bijna 15 jaar actief als organisator en initiatiefnemer van (muziek)evenementen waarvan Haringrock het bekendst is.

Een festival dat is uitgegroeid tot een groot 2-daags muziekspektakel en wat niet alleen een begrip is in de gemeente Katwijk maar wat ook landelijk op de kaart staat. Daarnaast draait het met een begroting die nog elk jaar sluitend is zonder dat daar entreegelden voor nodig zijn.

“Katwijk heeft Haringrock in de armen gesloten.", zegt Frissen. "Ik merk dat niet alleen aan de bezoekersaantallen, maar ook aan de interesse van ondernemers middels sponsoring en overige support. De Katwijkse politiek middels de soepele samenwerking en het vertrouwen wat ze naar onze organisatie uitspreken.”

Hoe het cultuurcentrum eruit gaat zien, daar laat Frissen zich nog niet over uit. “Je moet een kip niet storen als ie aan het broeden is”, grapt hij. Het zit nu nog vooral in zijn hoofd., maar hij staat open om snel eens met een aantal meedenkende ondernemers -en de gemeente-, rond de tafel te gaan om het concreter te maken.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van