Jubileumeditie Haringrock live uitgezonden via Youtube

Op 24 en 25 juni wordt in Katwijk voor de 30-ste keer het Haringrockfestival georganiseerd. De organisatie van dit lokale muziekevenement verwacht dit jubileumjaar zo'n tienduizend bezoekers te trekken, doch een veelvoud daarvan kan het festival nu vanaf elke plek ter wereld volgen via internet. Beide avonden zullen namelijk integraal worden uitgezonden via Youtube.

"Een primeur", merkt Haringrock-organisator Ton Frissen op, "maar bovenal natuurlijk een geweldige promotie voor het festival, de artiesten, de gemeente Katwijk en last but not least de sponsors, naar wie een groot dankjewel uitgaat. Dankzij hun loyaliteit is het Haringrockfestival voor het publiek ook dit jaar weer gratis toegankelijk. En dat is zo langzamerhand uniek aan het worden voor een evenement van deze omvang."

"We gaan het professioneel aanpakken", zegt Frissen serieus, "het festival wordt met maar liefst vijf camera's gefilmd, ter plaatse in de controlekamer ge-edit waardoor het zonder vertraging direct via Youtube overal ter wereld te zien zal zijn."

Haringrock is als afsluiter van de Visserijdagen gelinkt met Katwijk als vissersdorp. Visserslui die van huis zijn ten tijde van het festival kunnen het dit jaar, dobberend op de golven toch gewoon meebeleven. Ook Katwijkers die in het buitenland wonen en werken kunnen zo toch het programma volgen. En met hen nog vele anderen.

Haringrock wordt 30 dit jaar en is gegroeid. Nu ook livestreamen is een unieke gebeurtenis wat Haringrock nog meer bekendheid zal gaan geven in het binnen en buitenland. Met mooi weer verwacht de organisatie dan ook een grote opkomst.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van