Haringrock zet zich in voor huntington

Er is nieuws over Haringrock. Nog geen opsomming van bands die volgend jaar op zullen treden op Katwijks oudste festival, maar wel alvast nieuws waarin we de samenwerking met het campagneteam van de ziekte van Huntington aangaan.

Het Katwijkse Haringrockfestival kiest namelijk elk jaar een lokaal goed doel wat zij naar voren brengen in hun publiciteit. Uiteraard om middels die bekendheid geld te genereren. Dit keer maken wij een kleine uitzondering, alhoewel het wel om een Katwijkse ziekte gaat. Dit goede doel werd namelijk binnen onze organisatie aangedragen door een vrijwilliger die hier nauw mee te maken heeft. Wij vonden het dan ook een mooi gebaar om vanuit Haringrock iets terug te doen voor deze vrijwilliger. Buiten dat het een mooi doel is om aandacht aan te geven, doen wij dit ook om onze vrijwilliger een hart onder de riem te steken. Een mooie combinatie dus waar hopelijk veel aandacht naar uitgaat de komende tijd.

De stichting Campagneteam Huntington (die landelijke actief is) verricht heel mooi werk en wordt gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers die zeer gepassioneerd met hun werk bezig zijn. Afgelopen vrijdag werd er een bijeenkomst georganiseerd in de muziekschool van House of Music in Katwijk. Hier werd onder andere de cheque overhandigd aan Johan van Maanen van Stichting Dorcas West. Johan van Maanen gaf op deze bijeenkomst het stokje over aan voorzitter Melanie Kroezen en Eric Reits van het Campagneteam van Huntington.

Wat doet het Campagneteam
van Huntington?

Campagneteam Huntington heeft als doel fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te financieren dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden. Ze vergroten de bekendheid van Huntington en proberen voldoende fondsen te werven aan de hand van een landelijke campagne (doodgezwegen.nl). Alle opbrengsten hiervan gaan naar het onderzoek. De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het heeft. Er heerst een taboe en schaamtegevoel op de ziekte. Relaties, carrières, een levensverzekering… ze zijn niet meer zeker. Kansen op een geneesmiddel – binnen 10 jaar – zijn veelbelovend. Daar is onderzoeksgeld voor nodig. Haringrock probeert Huntington onder de aandacht te brengen, en op deze manier leuke acties te bedenken met ondernemers, organisatie of verenigingen om zo geld op te kunnen halen voor deze ziekte.

Tevens melden Ton Frissen op deze avond dat de Haringrock organisatie weer vol met leuke plannen bezig is. Het moet een muzikaal weekend worden waarin veel te beleven valt. Kunst, Cultuur en volop entertainment zal Katwijk op 14 en 15 juli 2017 weer landelijk op de kaart gaan zetten. Aldus: Frissen.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van