Simon de Jong Kunst en Koppen in Katwijk gaan samenwerken met Haringrock

Haringrock verbindt zich met Katwijkse kunstenaars

Naast de muzikale opluistering door acht bands zal Haringrock dit jaar ook aandacht geven aan beeldende kunst. 'Simon de Jong Kunst' en 'Koppen in Katwijk', beiden bekend van o.a. Facebook zullen vertegenwoordigd zijn op het tweedaagse festival eind juni op het Katwijkse strand.

Ted Denies en Simon de Jong. Twee namen die bij het grote publiek niet meteen een belletje doen rinkelen. Hun werken krijgen echter een steeds grotere bekendheid en waardering binnen Katwijk maar ook daarbuiten. Beide zijn feitelijk 'zomaar' begonnen met het publiceren van hun creaties op Facebook. Een medium waar waardering zich vertaalt in veel 'likes' en waardoor deze in rap tempo onder de aandacht kwamen van een groot publiek.

Simon de Jong Kunst
Katwijker Simon de Jong is drie jaar geleden hobbymatig begonnen met het vereeuwigen van artiesten uit de rockmuziek op het witte doek. Gewoon voor de lol, zonder opleiding en ook zonder daar iets mee te willen bereiken. Het waren de positieve reacties van vrienden en bekenden die hem aanmoedigden om ermee door te gaan. De serie die begon met Keith Richards werd uitgebreid met B.B. King, Eddie Vedder, Leonard Cohen, Herman Brood en andere rockers. Inmiddels is uit de penselen van De Jong een galerij van 25 grootheden ontstaan waarvan Bruce Springsteen de favoriet is van deze creatieve autodidact. Een eerste expositie in Café Boeien was een hoogtepunt, maar die wordt nu opgevolgd door Haringrock.

Koppen in Katwijk
Ted Denies is de man achter Koppen in Katwijk. Denies komt uit Oegstgeest, woont sinds 2013 in Katwijk en is nog maar 4 maanden geleden begonnen met het fotograferen van 'Katwijkse Koppen'. De portretten houdt hij zo puur mogelijk. Zwart-wit, onbewerkt en met een kort, begeleidend verhaal publiceert hij ze. Met deze aparte en zeer herkenbare stijl is hij inmiddels 200 koppen verder maar is zijn agenda nog steeds gevuld met nieuwe afspraken. Denies verwacht met Haringrock niet alleen extra bekendheid te krijgen voor zijn werk maar hoopt daar ook spontaan belangstellenden te ontmoeten en die ter plekke voor de lens te krijgen.

Beide heren zijn vereerd met de uitnodiging van Haringrock en hebben aangegeven iets te zullen veilen voor Dorcas, het goede doel dat het festival dit jaar ondersteunt.

Organisator Ton Frissen is bijzonder blij met de deelname van beide heren. Hij ziet op deze manier Haringrock een mooie brug slaan tussen muziek, kunst en cultuur. "En dat op een lokatie die je je niet beter had kunnen wensen", aldus Frissen.

De werken van Simon de Jong Kunst, en Koppen in Katwijk zijn te bewonderen op de Facebookpagina's van de beide heren.

Het Haringrockfestival wordt gehouden als afsluitende activiteit van de Visserijdagen op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni a.s. op het Evenementenplein op het Katwijkse strand.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van