Haringrock is een festival met historie

Toen en nu

Eind juni wordt het Haringrockfestival weer georganiseerd in Katwijk. Het tweedaagse muziekevenement zal net als de afgelopen jaren de afsluitende activiteit zijn van de Visserijdagen. Vermeldenswaardig detail is dat het festival weer terugkeert naar de plek waar het eind jaren zeventig allemaal is begonnen. Op de boulevard tegenover Hotel Noordzee. Op de plek waar het nieuwe evenemententerrein nu is ontstaan, stond destijds een muziektent waar Haringpop het levenslicht zag met Katwijkse bandjes en muzikanten.

Haringrock is net als de Visserijdagen in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip in het vissersdorp. Half jaren ’80 werd Haringrock opgezet in zalencentrum Tripodia door Katwijkse muzikanten. Toen ook al tijdens de Visserijdagen in augustus. De wens van de toenmalige organisatie was om Haringrock ook in de buitenlucht te organiseren, maar kwam echter helaas nooit van de grond. Hoewel de doelstelling van Haringrock (lokale muzikanten en bands een podium bieden) door de jaren heen niet veranderd is, heeft het festival uiterlijk een behoorlijke metamorfose ondergaan. Een groot podium, tv opnames, videoschermen en vuurwerk: Haringrock is volwassen geworden. Achter het festival schuilt anno 2015 een grote, professionele lokale organisatie met vrijwilligers, die een evenement neerzet dat tot ver buiten Katwijk belangstelling geniet.

Met Dennis Weening als presentator – en inmiddels het gezicht van dit oudste festival van Katwijk- en de TV aandacht op de landelijke publieke zenders (Ned 1, 2 en 3) krijgt het festival steeds meer allure wat niet alleen voor Haringrock maar ook voor de badplaats Katwijk natuurlijk een prima stuk pr is.

Haringrock wordt dit jaar op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni gehouden en is nog steeds gratis. Tevens is Haringrock het eerste Katwijkse evenement wat af zal trappen op het nieuwe evenementenplein nabij het strand en de vernieuwde boulevard. Sommige Katwijkers noemen het plein in de volksmond al “Haringrockplein”. Hopelijk blijft dit de plek voor een sterk groeiend evenement. Het programma is hier te bekijken.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van