Haringrock steunt Katwijkse stichting open hearts for kids

Er is nieuws over Haringrock. Nog geen opsomming van bands die dit jaar op zullen treden op Katwijks oudste rockfestival maar wel alvast nieuws waar minstens één inwoonster van Katwijk heel blij mee zal zijn.

Het Katwijkse Haringrockfestival kiest namelijk elk jaar een lokaal goed doel wat zij naar voren brengen in hun publiciteit. Uiteraard om middels die bekendheid geld te genereren. Na de Voedselbank in 2013 is het dit jaar de Katwijkse Stichting Open Hearts For Kids waar de keuze op gevallen is. De stichting (die inmiddels landelijke bekendheid heeft) verricht heel mooi werk en wordt gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers die zeer gepassioneerd met hun werk bezig zijn. De Katwijkse Margreeth Boesaard is de voorzitster ervan.

Margreeth Boesaard (Open Hearts for Kids) en Ton Frissen (Haringrock)

Wat doet de stichting?

Open Hearts for Kids (www.openheartsforkids.nl) zet zich in om het mogelijk te maken zieke kinderen uit ontwikkelingslanden medische ingrepen aan te bieden die in hun thuisland niet mogelijk zijn. De hulp die de stichting biedt, loopt uiteen van medicijnvoorziening tot hartoperaties voor soms nog heel kleine kinderen. Baby’s soms nog die anders zouden komen te overlijden. Dankbaar werk dus vooral.

Er is veel respect voor de voorzitster van de stichting, Margreeth Boesaard. In de televisiespecial die de E.O. enige tijd geleden uitzond, wordt de Katwijkse met haar vrijwillegers van de Stichting Open Hearts For Kids in de picture gezet. En op de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Katwijk kreeg zij van burgemeester Wienen de erepenning overhandigd als blijk van waardering voor haar werk. Margreeth blijft er bescheiden onder en verschuift de aandacht meteen naar de kinderen die het zo hard nodig hebben. Want hoe meer geld er beschikbaar komt, hoe meer kinderen geholpen, lees ‘gered’ kunnen worden.

Doe ook mee

Een eerste blijk van waardering komt van koffiehuis Werner’s – de prachtige, nieuwe espressobar aan de Voorstraat die afgelopen zomer haar deuren opende. Het personeel van deze horecagelegenheid staat met genoegen de komende tijd de volledige inhoud van de fooienpot af aan Open Hearts For Kids. Echter is de organisatie van Haringrock naar nog meer acties op zoek vanuit Katwijkers die deze Stichting een hart onder de riem willen steken. Heeft u ook een idée!, meld dit dan aan onze organisatie via www.haringrock.nl of stuur een mail naar info@haringrock.nl

Haringrock profileert zich langzaam maar zeker steeds meer op een breder vlak dan alleen het muzikale. Het doel van Haringrock als oudste festival van Katwijk moet een belangerijke rol gaan spelen voor het toerisme en de economie in ons dorp, en dus voor Katwijk een belangrijk evenement zijn. De positieve reacties vorig jaar, zijn al een sympathiek gebaar vanuit de gemeente naar Katwijks oudste popfestival wat destijds heel kleinschalig begon en inmiddels het klapstuk is geworden waar de Visserijweek mee afgesloten wordt.

Het Haringrockfestival wordt dit jaar(2014) op zaterdag 28 juni gehouden. Wederom als openluchtfestival, op het parkeerterrein bij de Noordduinen en de entrée is wederom: gratis

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van