Haringrock meets House of Music

Op 24 en 25 juni viert Haringrock zijn 30 jarig bestaan. Organisator van het festival, Ton Frissen, heeft voor dit jubileum de samenwerking gezocht met de Katwijkse muziekschool House of Music. Zowel de kleuren als de visie van Haringrock en House of Music komen overeen. Daarom hebben beide partijen besloten de krachten te bundelen.

Het idee is ontstaan om in het voortraject een straatfestival te organiseren, genaamd de Kweekvijver. Bands en solo-artiesten uit Katwijk en omgeving krijgen de kans om zich in de kijker te spelen voor Haringrock 2017. De Kweekvijver vindt plaats pal voor het festivalterrein. Het zal om 11.00 uur op zaterdag 25 juni starten. Haringrock zelf start om 17.00 uur. Het festivalterrein gaat een uur eerder open. I.v.m. geluidsnormen kunnen de artiesten van het straatfestival zich alleen versterken doormiddel van een zanginstallatie. Ook zal er tijdens de kweekvijver een harington staan, waarin voorbijgangers en luisteraars geld kunnen doneren voor Dorcas, regio West. Dorcas Ondernemers Regio West maakt deel uit van Dorcas Nederland, een hulporganisatie die zich het leed van mensen in ontwikkelingslanden aantrekt. De armoede en levensomstandigheden in ontwikkelingslanden zijn schrijnend. Hulp van buitenaf is hard nodig. Anderhalf miljard mensen heeft geen toegang tot medische zorg. Wereldwijd sterven hierdoor jaarlijks 3,1 miljoen mensen.

Dorcas Ondernemers Regio West ondersteunt projecten in Kenia, die medische zorg bieden en organiseren preventievoorlichting over hygiƫne, HIV en aids en zoeken oplossingen voor tekorten aan schoon water. In samenwerking met de lokale bevolking zijn er dammen gebouwd, waterputten geslagen, scholen ingericht en kinderen een volledige scholing tot en met de universiteit aan toe gegeven. Kinderen krijgen te eten, boeren runnen inmiddels hun eigen bedrijf en ziektes worden bedwongen. Dankzij de hulp van Dorcas Ondernemers Regio West hebben velen de mogelijkheid gekregen op een beter menswaardig bestaan.

Je kunt je voor het straatfestival opgeven tot 31 mei op kweekvijver@h-o-m.nl. Wie weet word jij geselecteerd en sta je volgend jaar op Haringrock 2017! Ook zal er een piano en elektrisch drumstel op straat te vinden zijn waar passanten de mogelijkheid hebben hun kunnen te vertonen! House of Music is op beide dagen met een stand te vinden op het festival zelf. Kom gerust langs voor een praatje en informatie over de muziekschool. Voor meer informatie www.h-o-m.nl.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van