Haringrock komt met loyaliteitspas

Haringrock, Katwijks oudste muziekfestival lanceert deze week een nieuw initiatief. De organisatie komt met een pas die uitgegeven gaat worden aan ‘Vrienden van Haringrock’. Voor 5 euro word je Vriend van Haringrock en op deze wijze ondersteun je het festival. De organisatie mikt hiermee op concertbezoekers, muziekliefhebbers, cultuur-sympathisanten, andere belangstellenden en gewoon op mensen die gek zijn op voordeel. Want voor wat, hoort wat – de pas levert natuurlijk ook wat op.

Katwijks oudste festival

Haringrock is na 3 decennia een begrip in Katwijk en omstreken en is sinds vorig jaar een openluchtfestival. Iets dat altijd al een wens van de organisatie is geweest. Mede dankzij een prima samenwerking met de gemeente is het met meer dan 1.500 bezoekers een geslaagd en succesvol (gratis!) evenement geworden dat ook dit jaar weer als afsluiter van de Visserijdagen gehouden zal worden. Deze zomer nog op het parkeerterrein Noordduinen. In 2015 echter zal dit naar verwachting op het nieuwe evenementenplein zijn op de boulevard.

Haringrock Crew

Haringrock leeft en wil verder groeien voor Katwijk. Het toegestroomde publiek van vorig jaar is het bewijs dat het festival breed gedragen en erkend wordt. Katwijk is trots op Haringrock en dat is andersom ook het geval.

Toch is het niet een en al zonneschijn. Het veranderende economische klimaat en de bezuinigingen op culturele evenementen heeft geleid tot een nieuwe kijk op cultureel ondernemen. Want het gaat niet goed met de culturele evenementen in Katwijk. Voor gratis festivals moet nu entrée worden betaald en sommige evenementen moeten zelfs noodgedwongen stoppen. Scherpe regelgeving op het gebied van veiligheid zorgt voor hogere kosten die niet alleen meer gedekt kunnen worden uit inkomsten van bijv. sponsors. Het is immers nog steeds de tijd van crisis. Daarbij zou het juist zo moeten zijn dat de gemeente rekening houd met organisaties die iets betekenen voor Katwijk en hiervoor hogere subsidies uitkeerd. Katwijk wil “gastvrij en verrassend” zijn en daarmee op de kaart gezet worden. Dit kost geld, maar op dit moment worden de bezuinigingen alweer aangekondigd voor volgend jaar.

Haringrock is een gratis festival en dat moet zo blijven. De huidige tijd maakt de missie van Haringrock niet eenvoudiger. Daarvoor is een gemeenschappelijke inspanning nodig. Met vereende krachten kunnen wij zorg dragen voor het borgen van de kwaliteit van het culturele evenement. Aldus: Ton Frissen

Vrienden van Haringrock

Ben je een trouwe concertbezoeker? Betekent Haringrock iets voor jou? Ben je muziekliefhebber of voel je je verbonden met Katwijk? Word dan vriend van Haringrock en steun Katwijks oudste festival. Met jouw steun kun je een bijdrage leveren aan het voortbestaan van Haringrock als gratis festival.

Voor 5,00 euro ontvang je een persoonlijke pas en ben je ‘Vriend van Haringrock’.

En wat levert die pas je nou op? Voordeel. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan korting op merchandising, korting op toegangskaartjes van evenementen van andere Katwijkse organisatoren maar ook voordeel op heel ander gebied.

De organisatie wil namelijk een grote community gaan bouwen die enerzijds Haringrock ondersteunt en anderzijds met die pas, aanspraak maakt op voordeel, extra’s en kortingen van Katwijkse bedrijven en organisatoren.

Wie hebben belang bij deze groep? Op de eerste plaats natuurlijk het Haringrockfestival zelf. Op deze manier kunnen we aan de gemeente laten zien dat Haringrock iets betekent voor de Katwijkers.

Daarnaast kunnen ondernemers of organisatoren van andere evenementen toegang krijgen tot deze groep en hun activiteiten met extra korting of voordeel gericht aan hen aanbieden.

En last but not least heeft natuurlijk de ‘Vriend van Haringrock’ het grootste voordeel van de loyaliteitspas. Deze krijgt middels deze pas korting op product of dienst van bijv. kapsalons, sportscholen, strandpaviljoens (horeca), concerten, restaurants, zonnestudio’s, kledingzaken etcetera. Vergelijk het met het Cultureel Jongeren Paspoort maar dan voor alle leeftijden. Hoe meer ondernemers en organisatoren aangesloten zijn, des te groter het voordeel voor alle partijen. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten. Daarbij is het juist de bedoeling dat deze pas alleen te gebruiken is bij ondernemers en organisaties uit Katwijk. Hiermee hopen we dan ook de Haringrock vrienden van buiten Katwijk naar ons dorp te kunnen lokken met leuke voordeel aanbiedingen.

Op de website wordt binnenkort een lijst gepubliceerd met alle Katwijkse bedrijven en organisaties die meedoen en waar je op vertoon van je pas gebruik kunt maken van hun exclusieve aanbieding. Kortingen en extra’s die zo makkelijk op kunnen lopen tot een veelvoud van de 5 euro die je ervoor betaald hebt.

Nieuwe deelnemers zullen telkens aan de lijst op de website worden toegevoegd en via Facebook worden gecommuniceerd.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van