Haringrock inschrijving weer van start

Oudste festival van Katwijk wederom in Visserijweek 2014

Het Katwijkse Haringrockfestival had dit jaar een primeur. Na jaren achtereen te zijn georganiseerd in Zalencentrum Tripodia was het festival dit jaar te bewonderen op de Katwijkse Boulevard. Buiten op het Schaakplein werd aan een nieuwe traditie gewerkt, en met succes. Haringrock werd namelijk als Katwijks langst-bestaande festival door de SVK (Stichting Visserijdagen Katwijk) gekozen als afsluitende activiteit van de Visserijweek en wordt een gratis jaarlijks te houden openluchtfestival. Niet alleen voor Haringrock betekent dit een stuk erkenning – ook de Visserijdagen kreeg hierdoor weer de aandacht die het verdient en wat Katwijk als (Cultuur)vissersdorp weer terug op de kaart heeft gezet.

Haringrock

De doelstelling van Haringrock, is het bieden van een podium aan Katwijkse bands en muzikanten. Het festival dat in de jaren 80 van de vorige eeuw ontstond uit een initiatief van de Katwijkse muzikanten, is door de jaren heen uitgegroeid tot een ver buiten de Bollenstreek bekend geworden festival. Het festival is volledig afhankelijk van vrijwilligers en sponsors die door de jaren heen altijd hun sympathie hebben getoond voor het evenement.

Nadat de vorige organisatie een aantal jaren geleden besloot dat het na een dikke 20 jaar mooi is geweest, hebben Ton Frissen (Jamming), Jan van Beelen en Tineke Zuijderduijn de organisatie overgenomen. De aanleiding tot een doorstart van het festival was tweeledig. Allereerst de oprichting van Stichting Visserijdagen Katwijk die de Visserijdagen weer wilden gaan organiseren in Katwijk. Een traditioneel Katwijks evenement dat echter sinds 1992 niet meer georganiseerd werd. Daarnaast is het zo dat Haringrock een zelfde lot beschoren leek als de Visserijdagen, want 2011 en 2012 zijn voorbijgegaan zonder dat het Haringrockfestival is gehouden. Katwijk dreigde zijn identiteit als (Cultuur) vissersdorp steeds meer kwijt te raken.

SVK en Jamming waren er snel uit: een festival als Haringrock past heel goed in het programma van de Visserijdagen en zodoende werden de krachten gebundeld. Met als resultaat dat Haringrock in de vorm van een groot gratis buitenfestival nu de afsluiter was van de Visserijdagen ofwel “de mede headliner van de week”, zoals Frissen het evenement noemt.

Het is nog maar september maar de organisatie is nu al weer druk bezig met de voorbereidingen voor 2014. De locatie word besproken, de datum is al bepaald, en de vergunning word ingediend. Nu alleen nog de bands, de vrijwilligers en een aantal sponsors.

De organisatie van Jamming houdt zich nog steeds vast aan de doelstelling van dit festival. Het zal bedoeld zijn voor bands en muzikanten uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Daarbij zal het festival ook volgend jaar weer gratis toegankelijk zijn voor publiek. Tevens zal het festival weer landelijk gepromoot gaan worden. Zowel richting publiek, als richting boekingsbureaus en de pers. Op deze manier hoopt de organisatie dat de Katwijkse bands bij een nog groter publiek onder de aandacht te kunnen brengen, wat hopelijk weer resulteert in meer vervolgoptredens.

Niet geheel onbelangrijk is dat de organisatie ook nu weer op zoek is naar sponsors. Voor de sponsors is de opzet van Haringrock beslist interessant. Het festival zal nog groter van opzet zijn, en er komt wederom weer behoorlijk meer media aandacht.

Inschrijven bands/muzikanten

Inschrijven/opgeven kan vanaf nu. Uit alle aanmeldingen wordt een gevarieerde line up samengesteld. Zie je Haringrock ook als een mooie manier om je met je band in de spotlights te spelen, reageer dan door het aanmeldingsformulier in te vullen op de website. Coverband, singer songwriter of tribute act, alles is als vanouds weer mogelijk op Haringrock

Tot half januari worden de inschrijvingen verwerkt. Het maakt daarom niet uit of je als eerste of laatste je band aanmeld. We zullen proberen uit alle aanmeldingen een zo gevarieerd programma samen te stellen. Wel zullen we ieder jaar een andere band of muzikant de gelegenheid gaan geven om op het Haringrock podium te staan. De organisatie zal eind januari met het programma naar buiten treden. In het totaal zullen maar liefst 5 of 6 bands het programma compleet maken.

Website

Via deze kunt u terugblikken op een geslaagd Haringrockfestival van 2013. Tevens is het mogelijk om via de facebook pagina de voorbereidingen te volgen. “Like”ons dus via facebook en blijf op de hoogte. Wij hopen er ook volgend weer een geslaagd evenement van te kunnen maken.

Haringrock WebStore!

Meld je aan als band!

Vrienden van