Goede doelen

Haringrock ambassadeur voor katwijkse goede doelen

Katwijk – Hoewel het nog gehouden moet worden, heeft het Haringrockfestival nu al geld opgebracht. En dat is nieuws om vrolijk van te worden! Wie daar in het bijzonder vrolijk van wordt, is Margreeth Boesaard. Zij is de oprichtster en voorzitster van de Katwijkse stichting Open Hearts For Kids.

Haringrock ambassadeur voor katwijkse goede doelen

Open Hearts For Kids

Elk jaar wordt met Haringrock een lokaal goed doel onder de aandacht gebracht. Het Katwijkse festival is een muzikaal evenement maar is ook een ambassadeur voor lokale goede doelen. Zo ook dit jaar: Stichting Open Hearts For Kids draait dit jaar mee in de publiciteitsmachine van Haringrock.

Deze stichting (die inmiddels landelijke bekendheid heeft) verricht heel mooi werk en wordt gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers die zeer gepassioneerd met hun werk bezig zijn. De Katwijkse Margreeth Boesaard is de voorzitster ervan.

Wat doet de stichting? Open Hearts for Kids (www.openheartsforkids.nl) zet zich in om het mogelijk te maken zieke kinderen uit ontwikkelingslanden medische ingrepen aan te bieden die in hun thuisland niet mogelijk zijn. De hulp die de stichting biedt, loopt uiteen van medicijnvoorziening tot hartoperaties voor soms nog heel kleine kinderen. Baby’s soms nog die anders zouden komen te overlijden. Dankbaar werk dus vooral.

Tussenstand

Al geruime tijd worden er op tal van plaatsen initiatieven ontplooid. Espressobar Werner’s staat het hele jaar al de inhoud van de fooienpot af, er worden Aloe Vera lippenbalsems verkocht waarvan de winst naar Open Hearts gaat, verkoop van moederdagcadeaus onlangs op een bingo avond, de opbrengst van de verkoop van Haringrock caps etcetera etcetera.

Onlangs trommelde Lies van Beelen als voorzitster van de SVK (Stichting Visserijdagen Katwijk) de sympathisanten op voor een tussenstand. Alles bij elkaar is al een mooi bedrag bijeen gebracht wat pas later bekend gemaakt en overhandigd zal worden.

Haringrock als ambassadeur van goede doelen

Haringrock profileert zich al geruime tijd op een breder vlak dan alleen het muzikale. Zo ontving Haringrock onlangs het KW-label van Katwijk Marketing. Dit label is een soort keurmerk van de gemeente die hiermee aangeeft dat de organisatie een rol van betekenis speelt voor het toerisme en de economie van Katwijk en dus voor Katwijk een belangrijk evenement is. Een mooi maar ook sympathiek gebaar van de gemeente naar Katwijks oudste pop/rockfestival wat destijds heel kleinschalig begon en inmiddels het klapstuk is geworden waar de Visserijweek mee afgesloten wordt.

Het Haringrockfestival wordt dit jaar op zaterdag 28 juni gehouden. Wederom als openluchtfestival en wederom gratis op het parkeerterrein bij de Katwijkse Noordduinen.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van