Grote belangstelling voor Haringrock

Katwijkse muzikanten schrijven massaal in

Katwijk – Sneller nog dan ooit kwamen de aanmeldingen binnen. Inmiddels hebben zich maar liefst 13 bands uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg ingeschreven voor Haringrock 2013. De organisatie is blij dat de nieuwe locatie en het concept aanslaat bij onze Katwijkse muzikanten. Binnen 2 dagen na de eerste melding in de media over de vernieuwde website van Haringrock, werd er massaal ingeschreven en gereageerd. Iedereen was zeer positief en blij verrast dat Haringrock een doorstart kon maken i.s.m. Stichting Visserijdagen Katwijk de S.A.R en de Katwijkse gemeente. Onder andere veel positieve reacties via de Haringrock facebook . Dit geeft ons de motivatie om er gezamenlijk wat moois van te maken. Aldus: Jamming

Ruim voordat de organisatie al besloten zou hebben wat de sluitingsdatum voor inschrijven zou zijn, hadden zich al vele bands opgegeven. Dit getuigt van een grote belangstelling voor dit festival onder de bands uit de KRV-gemeenten.

Ton Frissen, Jan van Beelen en Tineke Zuijderduin van Jamming zijn dan ook zeer tevreden. Niet alleen vanwege het grote aantal aanmeldingen maar ook omdat het om bands uit allerlei verschillende muzikale richtingen gaat.

“We willen graag een gevarieerd programma bieden maar zijn dan natuurlijk wel afhankelijk van de bands die zich aanmelden.”, licht Frissen toe. “We streven naar variatie. De 6 bands die we half januari gaan selecteren, zijn dus niet per definitie de beste van de aangemelde bands”, verduidelijkt Frissen. “We zullen kijken naar muziekstijl, en we zullen meewegen of het om nieuwe dan wel ‘oude’ bands gaat, en we speuren altijd naar iets verrassends.”

Opvallend is dat veelal de oudere Classic rock/pop bands zich op dit moment aanmelden. Dat bewijst ook maar weer eens de sympathie dat het festival krijgt van de muzikanten. Ooit opgezet door en voor muzikanten eind jaren 80. Maar het festival werd ook altijd goed bezocht door jonge muzikanten uit onze gemeente die het leuk vonden hun leermeesters op het podium te zien spelen. Echter geeft Haringrock ook de jonge muzikanten de gelegenheid om zich aan het grote publiek te presenteren. Vooral de uitdaging om met eigen werk op de planken te staan, word door de organisatie als iets moois ervaren. Haringrock komt dus met een zeer gevarieerd programma.

Inschrijven

Tot half januari worden de inschrijvingen verwerkt. Het maakt daarom niet uit of je als eerste of laatste je band aanmeld. We zullen proberen uit alle aanmeldingen een zo gevarieerd programma samen te stellen. Wel zullen ieder jaar een andere band of muzikant de gelegenheid geven om op het Haringrock podium te staan. De organisatie zal eind januari met het programma naar buiten treden. Hierbij zal ook een gast band uit het buitenland in meegenomen worden. In het totaal zullen maar liefst 6 bands het programma compleet maken.

Het hele spektakel zal zich op zaterdag 29 juni op het Schaakplein aan de boulevard in Katwijk gaan afspelen. Voor Haringrock hebben zich reeds al wat sponsors uit binnen en buitenland aangemeld. Echter is de organisatie nog steeds op zoek naar sponsors. Voor de sponsors is de nieuwe opzet van Haringrock beslist interessant. Het festival is groter van opzet en er komt behoorlijk meer media aandacht. Via de website www.haringrock.nl kunnen de bands en sponsors zich nog steeds aanmelden. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond Haringrock. Meld je dan aan als liefhebber van Haringrock op facebook.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van